Kriptolar:
30444
Bitcoin:
$61.495
% 1.07
BTC Dominasyonu:
%53.3
% 0.38
Piyasa Değeri:
$2.25 T
% 0.63
Korku & Açgözlülük:
30 / 100
Bitcoin:
$ 61.495
BTC Dominasyonu:
% 53.3
Piyasa Değeri:
$2.25 T

Kaspa Fiyatı Artıyor: Marathon Digital, Kaspa Madenciliğine Adım Attı

Kaspa

Dünyanın önde gelen Bitcoin madencilik şirketlerinden Marathon Digital, Eylül ayından bu yana portföyünü çeşitlendirmek amacıyla Kaspa (KAS) madenciliğine 16 milyon dolar yatırım yaptığını duyurdu.

Marathon Digital, 26 Haziran’da yaptığı açıklamada, Kaspa madenciliğinin, bazı durumlarda %95’e varan yüksek marjlardan faydalanma imkanı sunduğunu belirtti. Firmanın baş büyüme sorumlusu Adam Swick, “Kaspa madenciliği yaparak Bitcoin’den farklı bir gelir akışı yaratabiliyoruz” dedi ve ekledi: “Marathon, KAS madenciliğinde yüksek marjlardan yararlanmak için benzersiz bir konuma sahip.”

Marathon, Eylül 2023’ten bu yana 93 milyon KAS tokenı çıkardı. Bu süreçte KAS tokenları %420 değer kazanırken, Bitcoin %135 arttı.

Şirket, Kaspa madenciliği için yaklaşık 60 petahash KS3, KS5 ve KS5 Pro ASIC cihazları satın aldı. Bu cihazların yarısı aktif olarak çalışırken, kalanları üçüncü çeyrekte faaliyete geçecek.

Bitcoin Odaklılık Devam Ediyor

Marathon’un Yatırımcı İlişkilerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Robert Samuels, şirketin ana odağının hala Bitcoin olduğunu vurguladı. Samuels, “Kaspa tamamen devreye girdiğinde enerji kapasitemizin sadece %1’ini temsil edecek” dedi ve ekledi: “Bunu başka bir yöne çekmeye çalışmayalım. ‘Dönüyoruz’ demek yanlış ve sorumsuzca bir yaklaşım.”

Marathon, Eylül ayından bu yana 594,9 milyon dolar değerinde 9.761 Bitcoin (BTC) madenciliği yaptı. KAS madencilik operasyonları, firmanın toplam madencilik gelirinin küçük bir kısmını oluşturmasına rağmen, bu haberi takiben KAS tokenlarının %2,4 oranında artarak fiyatını 0,172 dolar ve Marathon’un toplam KAS yığınını 16 milyon dolara çıkardı.

Kaspa’nın Yükselen Değeri

CoinGecko verilerine göre, Kaspa 4,1 milyar dolarlık piyasa değeri ile en büyük beşinci iş kanıtı kripto para birimi konumunda. Dolaşımda 24 milyar KAS tokeni bulunurken, toplam arz 28,7 milyar ile sınırlı olacak.

Kaspa ağı, kendi yerel tokenı KAS’ı kullanarak transferleri kolaylaştıran bir katman-1 protokolüdür. Kaspa, blokların ağa doğrusal olarak değil eş zamanlı olarak eklendiği Doğrudan Döngüsel Grafik (BlockDAG) mimarisi ile dikkat çekiyor. Bu, saniyede yaklaşık 1 blok hızına ulaşmasını sağlıyor ki bu, bir bloğun oluşturulması yaklaşık 10 dakika süren Bitcoin’den çok daha hızlı.

İlginizi Çekebilir: Paradigm, Ethereum İçin Yeni Nesil Yürütme İstemcisi Reth 1.0’ı Tanıttı

Ancak KAS, hala bir Bitcoin rakibi olmaktan çok uzak. Bitcoin, her gün 700.000 ila 1 milyon arasında benzersiz aktif adresin ağ ile etkileşime girdiğini görürken, Kaspa bu sayının çok altında, yaklaşık 20.000 civarında seyrediyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir