Kriptolar:
30443
Bitcoin:
$60.874
% 0.87
BTC Dominasyonu:
%52.9
% 0.03
Piyasa Değeri:
$2.24 T
% 2.03
Korku & Açgözlülük:
47 / 100
Bitcoin:
$ 60.874
BTC Dominasyonu:
% 52.9
Piyasa Değeri:
$2.24 T

Julian Assange Masraflarını Bitcoin Bağışıyla Karşıladı

Assange

Salı günü geç saatlerde yapılan tek bir 8.07 BTC (496.000 $) bağışı, Julian Assange’ın uçak ve iyileşme masrafları için yapılan 520.000 $ acil yardım hedefini, kampanyanın canlıya geçmesinden saatler sonra neredeyse tamamen karşıladı.

Assange Avustralya’ya Döndü

Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Litecoin, Dash, Zcash, Dogecoin, XRP ve Monero adresleri üzerinden yapılan kripto bağışlarının yanı sıra, bağış sayfasında Crowdfunder ve GoFundMe üzerinden fiat seçenekleri de bulunuyor.

Blockchain explorer Mempool’dan alınan veriler, 8.07 BTC ödemesinin, yardım kampanyası için gönderilen toplam 8.1 BTC’nin (498.000 $) en büyüğü olduğunu gösteriyor. Sayfada sunulan diğer bitcoin adreslerine yapılan bağışlar azdı. Yine de, ek olarak 375.000 $ fiat bağışları, hedefin açıkça aşılmasını sağladı.

Assange böylece büyük ölçüde tek bir Bitcoin balinasının cömertliği sayesinde borçsuz olarak Avustralya’ya varacak,” diye yazdı Altana Digital Currency Fund CIO’su Alistair Milne X’te.

WikiLeaks kurucusu, ABD’nin batı Pasifik’teki bir bölgesi olan Kuzey Mariana Adaları’nın başkenti Saipan’a gitmek üzere VJ199 uçuşuna bindikten sonra, Free Assange kampanyası ve eşi Stella Assange, Salı sabahı acil bir yardım kampanyası başlattı.

Julian Assange VJT199 uçuşuyla Saipan’a gidiyor. Her şey planlandığı gibi giderse, onu Avustralya’ya özgürlüğe götürecek. Ancak özgürlüğe yolculuğu büyük bir maliyetle geliyor: charter uçuşu için Avustralya hükümetine geri ödemek zorunda olduğu 520.000 $ borcu olacak. Ticari havayolları veya rotalarla Saipan’a ve oradan Avustralya’ya uçmasına izin verilmedi.

Cömert Bitcoin Balinası Bağışı

Julian’ın sağlığı da 14 yıllık esaret ve beş yıllık maksimum güvenlikli hapishane sürecinin ardından acil olarak iyileşmeye ihtiyaç duyuyor. Uçak borcunu ve burada bulunduğunda iyileşmesi, refahı ve güvenliği için önemli miktarları karşılamak amacıyla acil bir kampanya başlatıyoruz. Her yardım eli önemlidir, denildi.

Çarşamba günü adada yapılan bir duruşmada, Assange bir suçlamayı kabul etti. Önceki hapis cezası göz önüne alındığında, 62 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Çarşamba sabahı, charter uçak Assange’ı Avustralya’ya özgür bir adam olarak geri gönderdi ve böylece çok yıllı yasal mücadelesi sona erdi.

WikiLeaks’te ABD silahlı personelinin Irak ve Afganistan’da işlediği iddia edilen savaş suçlarını ortaya koyan geniş bir belge koleksiyonunu yayınlamasının ardından, Assange’ın davası ABD hükümetine karşı casusluk suçlamalarını içeriyor.

Belgeleri WikiLeaks’e sızdıran kişi, o sırada Irak’ta ABD Ordusu istihbarat analisti olarak görev yapan ihbarcı Chelsea Manning’di.

ABD Adalet Bakanlığı, WikiLeaks kurucusunu 2019’da birkaç suçla suçladı. Bu suçlardan hüküm giymesi durumunda, karşı karşıya kalabileceği teorik maksimum ceza 170 yıldır.

ABD Adalet Bakanlığı ile yaptığı bir savunma anlaşmasının ardından, Assange, Birleşik Krallık’taki yüksek güvenlikli Belmarsh hapishanesinden beş yıldan fazla bir sürenin ardından Pazartesi günü serbest bırakıldı. On sekiz suçlamadan yalnızca birini kabul etti.

İlginizi Çekebilir: 50 Cent Hacklendi: 300 Milyon Dolarlık Vurgun

Yargıç Manglona Çarşamba günü mahkemede, “Bu suç eyleminde cezalandırılmak üzere karşımda duruyorsunuz,” dedi. Stella Assange, “Zamanlama önemli; dolayısıyla şunları belirtmek isterim: Eğer bu dava 2012’ye yakın bir zamanda bana getirilseydi, şu an bildiklerimin faydası olmadan, görünüşe göre Birleşik Krallık’taki en sert tesislerden birinde hapis cezası çektiğiniz gerçeğiyle, farklı olurdu” diye ekledi.

Yargıca göre, diğer önemli bir nokta, ABD hükümetinin belirli bir kurban olmadığını ve materyalin dağıtılmasının herhangi bir fiziksel zarara neden olmadığını beyan etmesiydi.

Yargıç“Bu iki gerçek çok önemlidir. Eğer bu hala bilinmiyorsa ve (2012)’ye daha yakınsa, önümdeki bu savunma anlaşmasını kabul etme eğiliminde olmayabilirdim ama yıl 2024 … ve görünüşe göre bu dava Saipan’da benimle sona eriyor. Bu duyuruyla, bu mahkeme salonundan özgür bir adam olarak çıkabileceğiniz görünüyor. Biraz huzur sağlanmasını umarım.” dedi.

Bloomberg’e göre, Çarşamba günü Avustralya Parlamentosu’na konuşan Başbakan Anthony Albanese, Assange’ın davasının sonucundan “çok memnun olduğunu” ifade etti.

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir