Kriptolar:
30445
Bitcoin:
$62.738
% 2.07
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.29 T
% 1.42
Korku & Açgözlülük:
47 / 100
Bitcoin:
$ 62.738
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.29 T

JPMorgan: Spot Ether ETF’lerine Talep Düşebilir

ether

Çeşitli nedenlerle, JPMorgan Perşembe günü yayınladığı bir araştırma raporunda, spot ether (ETH) borsa yatırım fonlarına (ETF) olan talebin bitcoin (BTC) ETF’lerine göre çok daha düşük olacağını iddia etti.

JPMorgan, bu yılın geri kalanı için spot-ether ETF’lerinin net 3 milyar dolar kadar giriş çekeceğini öngördüğünü söyledi. Stake etme işleminin izin verilmesi durumunda, bu rakamın 6 milyar dolara ulaşabileceğini belirtti.

Nikolaos Panigirtzoglou liderliğindeki analistler. “Bitcoin, ilk hamle avantajına sahipti ve belki de spot ETF onaylarına verilen tepki olarak genel kripto varlık talebini doyurdu,” diye yazdı.

Geçen hafta, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) başvurulardan önemli düzenleyici dosyaları onaylamasının ardından, ETF’ler Amerika Birleşik Devletleri’nde piyasaya sürülmeye neredeyse hazır. Ancak, ticarete başlamadan önce düzenleyicinin S-1 formlarını da onaylaması gerekiyor. Bitcoin ETF’lerinin ticareti Ocak ayında başladı.

İlginizi Çekebilir: Ethereum ETF’leri Onaylandı, 36 Milyon Dolar Yatırım Geldi

Raporda, ether için böyle bir gelecekteki teşvik olmadığı belirtildi; bu nedenle, Nisan ayında gerçekleşen bitcoin ödül yarılanması, spot bitcoin ETF’leri için ek bir talep teşviki oluşturdu. Ayrıca, onaylanmış spot ETF’ler için stake etme imkânının olmaması, diğer platformların sunduğu stake etme kazançlarına göre daha az çekici hale getiriyor, dedi banka.

Yatırımcılar için değeri açısından ether, bir uygulama tokeni olarak “bitcoin’den farklıdır, bitcoin ise portföy tahsislerinde altınla rekabet ederek daha geniş bir çekiciliğe sahiptir,” dedi yazarlar.

Banka “Daha az likidite ve yönetim altındaki varlıkların (AUM) daha az olması, ether’in spot ETF’lerini kurumsal yatırımcılar için daha az çekici hale getirecektir,” dedi.

Grayscale Ethereum Trust’ı satın alan spekülatif yatırımcılar, bunun bir ETF’ye dönüştürülmesini bekleyerek kâr elde etmeyi planladıkları için, spot ether ETF’lerinin piyasaya sürülmesine ilk tepki büyük olasılıkla olumsuz olacaktır. Çalışmaya göre, ETH yaklaşık 1 milyar dolarlık çıkış görebilir, bu da ether fiyatlarını yukarıdan aşağıya düşürebilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

JPMorgan: Spot Ether ETF’lerine Talep Düşebilir” te bir düşünce

  1. Pingback: VanEck Analistlerinden 2030 için 22 Bin Dolarlık Ethereum Tahmini - Coin Mühendisi

  2. Pingback: JPMorgan, Mt. Gox Alacaklılarının Bitcoin'lerini Gelecek Ay Elden Çıkarabileceğini Öngörüyor - Coin Mühendisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir