Kriptolar:
30453
Bitcoin:
$62.932
% 0.67
BTC Dominasyonu:
%53.6
% 0.16
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 1.88
Korku & Açgözlülük:
53 / 100
Bitcoin:
$ 62.932
BTC Dominasyonu:
% 53.6
Piyasa Değeri:
$2.33 T

JPMorgan, Solana ve Diğer Kripto ETF’leri Hakkında Şüpheli

Solana ETF JPMorgan

Ethereum ETF’lerinin Resmi Olarak Onaylanmasıyla, JPMorgan Solana ve Diğer Kripto ETF’lerinin Onaylanmasından Şüpheli

Ethereum ETF’lerinin resmi olarak onaylanmasının ardından, JPMorgan, Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Solana ve diğer kripto borsa yatırım fonlarını onaylayacağı konusunda şüpheli.

Çoğu kripto paranın menkul kıymet olduğunu savunan SEC’in duruşunu göz önünde bulundurarak, JPMorgan’ın küresel piyasa stratejisti ve yönetici direktörü Nikolaos Panigirtzoglou, The Block’a yatırım bankasının SEC’in bu tür fonları onaylayıp onaylamayacağını sorguladığını söyledi.

Panigirtzoglou, “Ethereum’un bir menkul kıymet olarak kategorize edilip edilmemesi konusunda belirsizlik varken, SEC’in ETH ETF’lerini onaylama kararı zaten zorlanmış görünüyor. SEC’in, Bitcoin ve Ethereum dışındaki tokenlerin menkul kıymet olarak kategorize edilmesi konusundaki daha güçlü görüşünü göz önünde bulundurarak, SEC’in Solana veya diğer token ETF’lerini daha da ileri giderek onaylayacağını düşünmüyoruz.” dedi.

Panigirtzoglou, ABD’li yasama organlarının çoğu kripto paranın menkul kıymet olmadığını belirten yasalar çıkarmadıkça SEC’in başka kripto ETF’lerini onaylamayabileceğini söyledi. Ancak, şu an için böyle bir mevzuat bulunmadığını ekledi.

Gelecekte Kripto ETF Onayları ve Piyasa Tahminleri

Aylar süren durgun müzakerelerin ardından, SEC yalnızca son dakikada paydaşlarla yeniden etkileşime girdi ve geçen hafta spot Ethereum ETF’lerini aniden onayladı. Birçok analist, bunun siyasi motive edilmiş bir eylem olduğunu söyledi.

23 Mayıs’ta SEC, Grayscale, Bitwise, BlackRock, VanEck, Ark 21Shares, Invesco, Fidelity ve Franklin gibi sekiz spot Ethereum ETF başvurusunun 19b-4 formlarını onayladı. Bu ETF’ler için S-1 kayıtları SEC onayı altında beklemede olduğundan, fonlar ticarete başlayabilir. Birçok analist, ticaretin önümüzdeki birkaç hafta içinde başlamasını öngörüyor.

JPMorgan, SEC’in daha fazla kripto ETF’sini onaylaması konusunda çok umutlu olmasa da, bazı diğer analistler, spot Ethereum ETF’lerinin son temizlenmesinin piyasanın diğer kripto para ve tokenlarla bağlantılı daha fazla kripto ETF görebileceğini öne sürdü.

Standard Chartered Bank’tan Geoffrey Kendrick, geçen Perşembe günü Solana ve XRP ETF onaylarını 2025’te beklediğini söyledi. TD Cowen’den Jaret Seiberg, bir yıl içinde piyasada “bir sepet kripto token” içeren bir ETF de dahil olmak üzere daha fazla kripto ETF görebileceğimizi belirtti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

JPMorgan, Solana ve Diğer Kripto ETF’leri Hakkında Şüpheli” te bir düşünce

  1. Pingback: Bitcoin ve Kripto Paralarda Son Durum! – 28 Mayıs - Coin Mühendisi

  2. Pingback: Solana Doğrulayıcıları Yönetişim Oylamasından Sonra Tam Öncelikli Ücretler Alacak - Coin Mühendisi

  3. Pingback: Ethereum ETF'leri Onaylandı, 36 Milyon Dolar Yatırım Geldi - Coin Mühendisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir