Kriptolar:
30443
Bitcoin:
$60.934
% 1.21
BTC Dominasyonu:
%52.9
% 0.03
Piyasa Değeri:
$2.24 T
% 2.03
Korku & Açgözlülük:
47 / 100
Bitcoin:
$ 60.934
BTC Dominasyonu:
% 52.9
Piyasa Değeri:
$2.24 T

JPMorgan, Mt. Gox Alacaklılarının Bitcoin’lerini Gelecek Ay Elden Çıkarabileceğini Öngörüyor

JPMorgan, JPM Coin Gelişiyor!

JPMorgan analistlerine göre, Mt. Gox alacaklılarının Temmuz ayında bitcoin alacaklarının bir kısmını satmaları bekleniyor, bu da kripto piyasalarında baskı yaratabilir. Ancak, analistler FTX’in nakit geri ödemelerinin kripto varlıklara yeniden yatırım yapılmasını teşvik ederek Ağustos ayından itibaren toparlanmaya yol açabileceğini belirtiyor.

Mt. Gox, Temmuz ayında alacaklılarına bitcoin ödemelerini dağıtmaya başlayacak. JPMorgan analistleri, bu alacaklıların bitcoinlerinin bir kısmını satacağını ve bu durumun piyasalarda baskı oluşturabileceğini düşünüyor. Nikolaos Panigirtzoglou liderliğindeki analistler, Çarşamba günü yayımlanan bir raporda Gemini Earn alacaklılarının büyük olasılıkla aldıkları kripto varlıklarının bir kısmını tasfiye ettiğini belirtti. “Benzer bir aşağı yönlü risk Temmuz ayında Mt. Gox alacaklıları için de geçerli” dediler.

Geçen ay, Gemini’nin Earn ürününe yatırım yapan alacaklılar, dijital varlıklarından 2,18 milyar doları ayni olarak aldı. Bu varlıkların %97’si 29 Mayıs’ta, kalan %3’ü ise 20 Haziran’da dağıtıldı. JPMorgan analistleri, 29 Mayıs’tan bu yana olumsuz kripto fiyat hareketlerine dayanarak, “Bazı Gemini alacaklılarının çoğunluğu perakende müşteri olan kripto varlıklarını sattığını” belirtti. Analistler, bu varsayımın, JPMorgan’ın CME vadeli işlem pozisyon göstergesine dayalı olarak desteklendiğini ve son haftalarda kripto varlıklarını satanların büyük ölçüde bireysel müşteriler olduğunu ekledi.

Mt. Gox alacaklıları, Temmuz‘dan Ekim’e kadar bugünkü fiyatlarla yaklaşık 9 milyar dolar değerinde 142.000 Bitcoin alacaklar. Ekim ayı için bir son tarih olmasına rağmen, JPMorgan analistleri geri ödemelerin çoğunun Temmuz ayında gerçekleşeceğini düşünüyor. Analistler, “Mt. Gox alacaklılarının tasfiyelerinin çoğunun Temmuz ayında gerçekleşeceğini varsayarsak, bu, kripto fiyatlarının Temmuz ayında daha fazla baskı altına girdiği, ancak Ağustos ayından itibaren toparlanmaya başladığı bir gidişat yaratıyor” dedi.

FTX Geri Ödemeleri

İflas eden kripto borsası FTX‘in alacaklılarının da geri ödemelerini önümüzdeki birkaç ay içinde alması bekleniyor, ancak bu geri ödemeler Gemini ve Mt. Gox alacaklılarına ayni geri ödemelerin aksine nakit olarak yapılacak. JPMorgan analistleri, FTX’in yaklaşık 14 milyar ila 16 milyar dolar arasında tahmin edilen nakit geri ödemelerinin, tasfiye planının 7 Ekim’deki nihai onayından kısa bir süre sonra yapılmasını bekliyor.

İlginizi Çekebilir: ABD Başkanlık Seçimlerinde Gündem Kripto Para

Analistlere göre, FTX’ten gelen bu geri ödemeler, kripto yerli alacaklıların fonları varlıklara yeniden yatırmasıyla kripto piyasalarını destekleyebilir. Analistler, “Ayni ödemeler, bazı alacaklıların kar almaya karar vermesi nedeniyle tasfiye riski yaratırken, nakit ödemeler, çoğu kripto yerli alacaklının nakitlerini kripto varlıklarına yeniden yatırmaya karar vermesi nedeniyle pozitif bir akış ivmesi yaratıyor” dedi.

Aynı zamanda “Kripto piyasaları için sorun, Mt. Gox’un Temmuz ayındaki potansiyel alacaklı tasfiyeleri ile Ekim/Kasım aylarındaki FTX alacaklılarının yeniden yatırımları arasında muhtemelen yaklaşık üç aylık bir boşluk olması.” dediler. Bu durum, kripto piyasalarında Temmuz ayında geçici bir baskı yaratırken, Ağustos ayından itibaren bir toparlanma ve büyüme dönemine işaret ediyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir