Kriptolar:
30453
Bitcoin:
$62.993
% 0.53
BTC Dominasyonu:
%53.6
% 0.16
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 1.88
Korku & Açgözlülük:
53 / 100
Bitcoin:
$ 62.993
BTC Dominasyonu:
% 53.6
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Joe Biden, SEC’in Kripto Yasasını Veto Etti

Biden kripto

ABD Başkanı Joe Biden, kripto para birimleriyle işlem yapan şirketler için muhasebe kurallarını tanımlayan tartışmalı bir ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) bültenini geri çevirmeyi amaçlayan bir tedbiri veto etti.

“Yönetimim, tüketicilerin ve yatırımcıların refahını tehlikeye atan önlemleri desteklemeyecek,” dedi Başkan Biden, Temsilciler Meclisi’ne gönderilen ve Beyaz Saray web sitesine yüklenen bir mektupta. “Kripto varlıklarının olası faydalarını ve fırsatlarını kullanmak için tüketicileri ve yatırımcıları koruyan uygun koruyucu önlemler gereklidir.”

İlginizi Çekebilir: ABD Seçmenleri Arasında Bitcoin İlgisi Artıyor

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun personel muhasebe bültenini, SAB 121 olarak bilinen, ortadan kaldırmayı amaçlayan yasa tasarısı, bu ayın başlarında Meclis ve Senato’dan geçti. Meclis, büyük ölçüde Cumhuriyetçilerden oluşan 228-182 oyla yasayı kabul etti, ancak 21 Demokrat da imza attı. Bir hafta sonra, Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer (D-N.Y.) de dahil olmak üzere bazı Demokratlar, Senato’nun 60’a 38 oyla teklifi onayladığı gibi, öneriyi desteklemek için oy kullandı.

Bir vetoyu aşmak, Kongre’nin her iki meclisinden de üçte iki çoğunluğu gerektiriyor.

Biden’ın SEC Kripto Düzenlemesi Üzerine Tutumu

Geçen ay Beyaz Saray tarafından yayımlanan bir “yönetim politikası bildirisi”nde, Başkan Biden yasayı reddedeceğini beyan etti. Beyaz Saray özellikle, “SEC’nin kripto varlıklar için kapsamlı ve etkili bir finansal düzenleyici çerçeveyi sürdürme yeteneğini sınırlamak, önemli finansal istikrarsızlık ve piyasa belirsizliği getirecektir.” dedi.

Biden, daha önce Senato ve Meclis tarafından iki partinin desteğiyle kabul edilen yasaları veto etti. Örneğin, Bloomberg Law’a göre, Başkan, Mayıs ayında Senato ve Meclis tarafından iki partinin desteğiyle kabul edilen bir ortak işveren kuralını tersine çevirmek için yapılan bir kararı reddetti.

Kripto sektöründeki endişeler, bültenin bankaların dijital varlıkları güvence altına almasını engelleyebileceği yönündeki tartışmaları geçen yıl boyunca gündeme getirdi. Bitcoin tutan şirketler, tüketici kripto varlıklarını bilançolarında yükümlülük olarak kaydetmek zorunda kalıyor.

SEC sözcüsü, The Block’a geçen ay yaptığı açıklamada, “Tekrar tekrar kripto firmalarının başarısız olduğunu gördük ve müşterilerinin, yasal olarak kendilerine ait olduğunu düşündükleri şeyleri almak umuduyla iflas mahkemesine gittiğini izledik.” dedi. “Bilançolarının dışında bu varlıkları gizleyen şirketlerdeki yatırımcılar için tehlikeleri de gözlemledik. Bu açıklamalar, yatırımcılara kripto saklama hizmeti sağlayıcılarının aldığı riskin derecesine dair hayati bir görünüm sağlar.”

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir