Kriptolar:
30320
Bitcoin:
$65.155
% 0.43
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.56
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 0.82
Korku & Açgözlülük:
64 / 100
Bitcoin:
$ 65.155
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Japonya, Kripto Para Borsası LBank Exchange’e Uyarı Yayınladı

Kripto para piyasası, son yıllarda Japonya’da da yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Bu ilgiyi gözeterek, ülkenin yetkili kuruluşu Japon Finansal Hizmetler Ajansı (FSA), kayıt dışı faaliyet gösteren bir kripto para borsası hakkında önemli bir uyarı yayınladı.

Uyarı alan platform ise LBank Exchange. Offshore bir kripto para borsası olan LBank Exchange’in, FSA’nın operasyonel yönergelerini ihlal ettiği ve “bilinmeyen bir adrese” ve “bilinmeyen bir temsilciye” sahip olduğu belirtildi.

FSA’nın bu uyarısı, yatırımcıları korumak için kripto para borsalarının kayıtlı olması ve belirli standartlara uyması gerektiğine dair net bir mesaj veriyor. LBank Exchange’in şeffaflık ve mevzuata uygunluk eksikliği, Japon yetkililer arasında endişelere yol açtı.

İlginizi Çekebilir: Ripple Avukatları 2 Milyar Dolarlık Cezaya Karşı Çıkıyor

CoinGecko verilerine göre, LBank Exchange, 24 saatlik spot işlem hacmi açısından 56. sırada yer alan küçük ila orta ölçekli bir borsa olarak karşımıza çıkıyor. Büyüklüğüne rağmen, platformun şeffaflık ve mevzuata uyumsuzluğu, Japon yetkililerinin dikkatini çekmiş durumda.

Bu durum, FSA’nın kayıtsız borsalara karşı ilk adımı değil. Geçen yılın Mart ayında da kurum, benzer şekilde 4 şirkete kayıt olmadan kripto para alım satım hizmeti sundukları için uyarıda bulunmuştu.

Ancak bu uyarılara rağmen, LBank Exchange gibi platformlara Japonya’dan erişim ve ticaret yapma imkanı hala devam ediyor. Yetkililerden bu konuda daha somut adımlar ve yaptırımlar bekleniyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Japonya, Kripto Para Borsası LBank Exchange’e Uyarı Yayınladı” te bir düşünce

  1. Pingback: Onchain Analizi: Küçük Yatırımcı Davranışı - Coin Mühendisi

  2. Pingback: Bitcoin ve Kripto Paralarda Son Durum! – 16 Haziran - Coin Mühendisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir