Kriptolar:
30444
Bitcoin:
$60.756
% 0.10
BTC Dominasyonu:
%53.3
% 0.38
Piyasa Değeri:
$2.25 T
% 0.63
Korku & Açgözlülük:
30 / 100
Bitcoin:
$ 60.756
BTC Dominasyonu:
% 53.3
Piyasa Değeri:
$2.25 T

Japon Kripto Para Borsası DMM 305 Milyon Dolarlık Hack’e Maruz Kaldı

Banka CEO'sundan 47 Milyon Dolarlık Kripto Para Vurgunu

Bir Japon kripto para borsası olan DMM Bitcoin, 305 milyon dolara eşdeğer 4.502.9 BTC hırsızlığına neden olan önemli bir güvenlik ihlali duyurdu. Bu olay, daha fazla yetkisiz çıkışları önlemek için önlemler uygulayan değişim için önemli bir kayıptır.

Bir blog gönderisinde DMM Bitcoin, hack‘i doğruladı ve kullanıcılara grup şirketlerinin desteğiyle çalınan tutarı garanti edeceğine dair güvence verdi. Borsa, tüm spot alımlarını geçici olarak kısıtladı ve Japon yen’in geri çekilmelerinin gecikmeler yaşayabileceği konusunda uyardı.

Güvenlik firması BlockSec’ten elde edilen veriler, bilgisayar korsanının çalınan bitcoin’i her biri 500 BTC tutan 10 cüzdana böldüğünü ortaya koydu. DMM Bitcoin, “Grup şirketlerinin desteği ile çıkışa eşdeğer miktarda BTC miktarını temin edeceğimizden ve tam tutarı garanti edeceğimizden emin olun.”

Bu hırsızlıktan önce, 2024’te 473 milyon doların üzerinde kripto para hack’lerine zaten kaybolmuştu. Bu hack, 58 milyar yen’in çalındığı 2018 Coincheck hackinin ardından Japonya’nın tarihinin ikinci en büyük kısmı.

DMM Bitcoin, ihlali ele almak ve daha fazla riskleri azaltmak için hızlı bir şekilde harekete geçerken, olay küresel olarak kripto para birimi değişimlerinin karşılaştığı devam eden güvenlik zorluklarının altını çiziyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Japon Kripto Para Borsası DMM 305 Milyon Dolarlık Hack’e Maruz Kaldı” te bir düşünce

  1. Pingback: Bitcoin ve Kripto Paralarda Son Durum! – 1 Haziran - Coin Mühendisi

  2. Pingback: Bitcoin ve Kripto Paralarda Son Durum! – 2 Haziran - Coin Mühendisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir