Kriptolar:
32355
Bitcoin:
$98.399
% 0.85
BTC Dominasyonu:
%59.8
% 0.27
Piyasa Değeri:
$3.25 T
% 4.66
Korku & Açgözlülük:
82 / 100
Bitcoin:
$ 98.399
BTC Dominasyonu:
% 59.8
Piyasa Değeri:
$3.25 T

İşte 2022’de Patlama Potansiyeli Olan 10 Metaverse Coin! 

Kripto piyasası kan banyosu yapmaya devam ediyor. Bununla birlikte kripto uzmanı Scott Jeffries, metaverse coin projelerinin, 2022 için bir fırsat sunduğunu düşünüyor. Uzman, piyasanın düşüşte olması nedeniyle fiyatların uygun olduğunu söylüyor. Bu doğrultuda 2022 için umut verici olduğunu düşündüğü metaverse coin’lerden 10’unu tanıtıyor. Biz de uzmanın anlatımıyla okuyucularımız için hazırladık.

Uzmanın 2022 için seçtiği metaverse coin projeleri

1-ApeCoin (APE)

APE, ERC-20 belirteci olarak biliniyor. Yani Ethereum Blockcain’de bulunuyor. Bir yönetişim ve hizmet tokeni. Holder’larının Ape ekosisteminin yönetimine katılmalarına izin veriyor. Ayrrıca onlara yalnızca ApeCoin holder’larına sunulan oyunlara ve diğer ürün ve hizmetlere erişim imkanı sağlıyor.

ApeCoin 17 Mart 2022’de piyasayla tanıştı. Bu sırada maksimum 1 milyar kripto para arzının yaklaşık %30’unun dolaşımda olması bekleniyordu. Yepyeni bir token olarak konumuna rağmen, halihazırda 842 milyon dolarlık bir piyasa değerine sahip. Bu da onu bu ölçüme göre en büyük metaverse coin haline getiriyor.

2. The Sandbox (SAND)

The Sandbox etkileyici bir performans gösterdi. Platformun yerel tokeni SAND, 2021 boyunca sürekli yükselişteydi. Nihayet son çeyrekte 1 doları geçerek yukarı yönlü seyrine devam etti. 15 Haziran itibariyle SAND 0,8297 dolardan işlem görüyor.

Bir VR yönü ile bu proje metaverse vizyonunu gerçekleştiriyor. Sandbox aslında bir oyun. Atari gibi oyun markalarının desteğine sahip. HSBC kısa süre önce metaverse’den sanal gayrimenkul satın aldı. Ancak ağırlıklı olarak NFT’lerin yaratılmasına ve ticaretine dayanıyor. Oyuncuların, SAND token’lerini kullanarak NFT’ler oluşturması mümkün. Diğer sayısız kripto projesi gibi, bu proje de Ethereum’a dayanıyor. Bir başka umut verici faktör, 1,23 milyarı kullanımda olan 3 milyar tokenlik sınırlı bir kripto para arzına sahip olması.

3. Decentraland (MANA)

Popülerlik açısından Decentraland, haberlerde sıkça yer alan bir metaverse coin projesi. Bu kısmen, platformun yerel token’leri MANA için önemli kazanımlara yol açan NFT çılgınlığından kaynaklanıyor. Birçok NFT holderı, platformu NFT’lerini göstermek için kullanmaya başladı. Ancak NFT’ler bu metaverse platformundaki tek şey değil. Ana özelliği olarak, sanal arazi satın almak ve sanal oyunlar oynamak ve diğer dijital varlıklar basmak mümkün.

Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere lüks mal ve sanat komisyoncusu Sotheby’s, Decentraland’da bir arsa satın aldı. Londra ofislerinin bir kopyasını oluşturmak için kullandı. Bu, büyük şirketlerin bile metaverse projelerine baktığını gösteriyor. 2017 yılında piyasa giren Decentraland, tanınması zaman alan eski projelerden biri. Çoğu kripto para gibi MANA da yılın başından bu yana önemli ölçüde düştü.

4. Highstreet (HIGH)

Highstreet, en azından metaverse uygulamaları açısından sanal gerçeklik desteğine sahip ilginç bir metaverse coin. Birincisi, HIGH para birimini kullanarak bu sanal evrendeki şeyler için alışveriş yapmanız mümkün. Bazı Shopify mağazaları zaten platforma entegre edildi. Aynı zamanda oyun oynama özelliğine sahip. Ayrıca, radarında NFT’lere de var. Bu nedenle teknoloji ve kripto trendleri konusunda güncel görünüyor. Dahası, HIGH artık Coinbase’de mevcut.

Gerçek dünyadan baktığınızda, bu proje zaten metaverse teknolojisinin vaatlerini gerçekleştiriyor. Teknoloji şirketi HTC projeyi destekliyor. Ağustos 2021’de 5 milyon dolar topladı. Haziran 2022 itibariyle piyasa değeri 1,5 milyar doların üzerinde.

5. Floki Inu (FLOKI)

Floki Inu yine bir başka köpek temalı kripto para birimi. Ancak özellikle düşük değerli kripto para birimleri arayanlar için geçerli metaverse kriptoları için çalışıyor. Altcoin, başka bir kripto projesinin adı da olan Shiba Inu olan Elon Musk’ın köpeğinin adını aldı.

Projenin web sitesi, meme coin’leri gerçek dünyadaki kullanım örnekleriyle birleştirmeyi hedeflediğini söylüyor. Ayrıca bir oyun ve NFT pazarının yanı sıra bir içerik ve eğitim platformu başlatacağını da söylüyor. Bu, hala yapım aşamasında olan bir proje. Ancak bu, insanların FLOKI tokenlerini satın almasını engellemedi.

6. Metahero (HERO)

Metahero, 3D tarama kullanarak gerçek dünyadaki nesnelerin ve insanların HD avatarlarını oluşturma etrafında dönen yeni bir metaverse projesi. Şirket, Doha’da nesneleri tarayan ve Metahero evreni için dijital, 3D formlarını oluşturan bir tarama odası bile kurdu.

Metahero, bu amaçla Wolf Studio ile ortaklık kurdu. Yerel tokeni HERO. Bu proje, listedeki diğer tokenlerden nispeten daha küçük. Buna rağmen, bunun nedeni projenin çok yeni olması. Metahero’nun YTD performansı, diğer altcoin’lerle karşılaştırıldığında çizgi dışı değil. Bybit borsasındaki listelenmesinin ona bir destek vermesi olası.

7. Terra Virtua Kolect (TVK)

Terra Virtua Kolect, NFT’lerin var olmadığı 2017 yılına kadar uzanan bir proje. Ancak, şimdi tamamen NFT’lerle ilgili bir sanal ortam. Yerel token TVK’yi kullanarak diğer üyelerden NFT’ler oluşturabilir, satabilir ve satın alabilirsiniz. Bu proje NFT’lere bağlı olduğundan, NFT yatırımındaki artış göz önüne alındığında potansiyele sahip.

TVK piyasa değeri şu anda 23 milyon doların üzerinde. Bununla birlikte, NFT oyunu Kawaii Islands ile yakın zamanda yapılan bir ortaklık kurdu. Bunun gibi ortaklıklar, kullanıcı tabanını uzun vadede uygulanabilir kılmak için yeterince artırması mümkün.

8. Star Atlas (ATLAS)

Star Atlas, çarpıcı grafikler sunan bir oyuna dayanan bir metaverse coin. Oyun, oyuncuların son derece fütüristik bir ortamda toprakları fethedip kaynak toplayabilecekleri geleceği gösteriyor.

Oyun halen geliştirme aşamasında. Play-to-earn (P2P) bir metaverse tokeni ATLAS’ı da içeriyor. Bunu, oynadıkça ve bir şeyler başardıkça para kazanıyorsunuz. Ayrıca, ödüle dayalı ortalama bir oyun olarak düşünün. Ancak bu durumda, ödüllerin kazanç sağlama potansiyeli var. Oyun, Ethereum tabanlı projelere kıyasla düşük işlem ücretlerinin avantajını sağlayan Solana’ya dayanıyor.

9. Enjin (ENJ)

Oyunlarda çok sayıda metaverse coin göreceksiniz. Enjin de bir istisna değil. Bu, daha sonra oyunda ilerlemenize yardımcı olacak varlıkları satın almak için kullanabileceğiniz yerel token ENJ’yi ‘basabileceğiniz’ metaverse tarzı bir oyun ortamı.

İlaçtan, karakterinizin özelliklerini geliştirmeye kadar oyundaki her şey ENJ ile ödeniyor. Yani aynı zamanda bir pazar yeri gibi. Enjin ayrıca Ethereum Blockchain’e dayanıyor. 379 milyon doların üzerinde piyasa değerine sahip. Bu arada Enjin kısa süre önce Polkadot’ta 100’den fazla oyun ve uygulamayı kullanıma sunan ilk NFT parachain’i piyasaya sürdü. Büyümeye hazır görünüyor.

10. Epik Prime (EPIK)

Epik Prime, tamamen NFT’lerle ilgili hale gelen bir metaverse coin projesi. Kripto para birimi EPIK. CoinMarketCap’e göre Epik, NFT koleksiyonlarını ve deneyimlerini Warner Music ve Universal gibi şirketlere lisanslıyor.

EPIK sadece bir yıl önce piyasaya girdi. 4,167 milyon dolarlık bir piyasa değeri var. Bu, bu listedeki açık ara en küçüğü. Ancak büyük şirketlerden gelen vakaları kullanmaya değer. Maksimum 2 milyar kripto para arzının 349 milyondan fazlası veya %17’si dolaşımda.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir