Kriptolar:
32940
Bitcoin:
$93.983
% 3.17
BTC Dominasyonu:
%57.5
% 0.19
Piyasa Değeri:
$3.28 T
% 1.74
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 93.983
BTC Dominasyonu:
% 57.5
Piyasa Değeri:
$3.28 T

İstanbul Modern, “Günümüz Sanatı ve NFT” Adlı Çevrimiçi Program Düzenleyecek

İstanbul Modern’in yetişkinlere yönelik seminer programı Atölye Modern, ilkbaharda çevrimiçi olarak programlarına devam ediyor. “Türkiye’de Modern ve Çağdaş Sanatın Tarihi” ile “Günümüz Sanatı ve NFT” adlı iki yeni programın eklendiği Atölye Modern, 15 Mart tarihinde başlıyor.

Atölye Modern Çevrimiçi’nin ilkbahar döneminde, son zamanların popüler sektörü NFT’lere de yer verildi. “Türkiye’de Modern ve Çağdaş Sanatın Tarihi” ile “Günümüz Sanatı ve NFT” adlı iki yeni program ile seminerler 15 Mart tarihinde başlayacak.

“Günümüz Sanatı ve NFT”

Altı hafta boyunca devam edecek “Günümüz Sanatı ve NFT” adlı yeni seminer, güncel teknolojilerle çalışan sanatçıları, sanat koleksiyonu oluşturma süreçlerinin nasıl değiştiğini ve dijital sanat koleksiyonu oluşturma pratiklerini konu alıyor.

Atölye Modern Çevrimiçi seminerleri Prof. Dr. Esra Aliçavuşoğlu, Mario Levi, Dr. Öğr. Üyesi Fırat Arapoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Osman Erden, Doç. Dr. Ebru Nalan Sülün, çağdaş sanatçı ve eğitmen Bager Akbay tarafından veriliyor.

Seminerlere Katılım Gösterenlere Katılım Belgesi Verilecek

Çağdaş sanatçı ve eğitimci Bager Akbay tarafından yürütülen seminer, güncel teknolojilerle çalışan sanatçıları, sanat koleksiyonu oluşturma süreçlerinin nasıl değiştiğini ve dijital sanat koleksiyonu oluşturma pratiklerini konu alıyor.

Tüm derslere katılanlara Atölye Modern Çevrimiçi Katılım Belgesi verileceği bildirildi. Dersler video konferans sistemi aracılığıyla canlı olarak gerçekleşiyor.

Atölye Modern Çevrimiçi seminerleri ücretli ve katılımlar kontenjanla sınırlı. İstanbul Modern, seminerler kapsamında 20 Şubat tarihine kadar erken katılım avantajı sunuyor.

NFT İle Sanat Arasındaki İlişkiye Odaklanılacak

“Yeni medya”, “dijital sanat” ve “NFT” gibi özellikle son zamanlarda sıkça duyduğumuz kavramlara odaklanan seminer, günümüz teknolojilerinin sanatsal üretim biçimlerine etkilerini, sanatçının değişen rolünü, sanatın deneyimlenmesindeki gelenekleri ve alışkanlıkları işliyor.

Program, teknoloji temelli çağdaş sanat üretimlerini tanımaya ve NFT ile sanat arasında nasıl bir ilişki olduğunu yorumlamaya odaklanıyor. Sanatın deneyimlenmesine dair geleneksel önyargıları ve bu önyargıları ortadan kaldıran yeni sanat üretimlerini güncel örnekler üzerinden inceliyor.

Seminerlere buradaki formu doldurarak başvurabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir