Kriptolar:
30445
Bitcoin:
$63.133
% 2.57
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.29 T
% 1.42
Korku & Açgözlülük:
47 / 100
Bitcoin:
$ 63.133
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.29 T

IRS, Merkeziyetsiz Borsaları Hariç Tutarak Kripto Broker Raporlama Kurallarını Tamamladı

irs

IRS, merkeziyetsiz borsaları hariç tutarak kripto broker raporlama kurallarını tamamladı. Stablecoinler ve tokenlaştırılmış varlıklar dahil edildi. Sektör grupları uyum ve gizlilik endişelerini dile getirdi.

Yeni Raporlama Kuralları ve Muafiyetler

ABD İç Gelir Servisi (IRS), 28 Haziran’da yeni kripto broker raporlama yönergelerinin son taslağını yayınlayarak, gelişmelerden etkilenen sektör oyuncularının kapsamını doğruladı. IRS’nin yeni raporlama talimatları, kendi kendine saklama cüzdanları ve dağıtık borsaları düzenlemelerden hariç tutuyor.

IRS’nin Motivasyonu ve Sektörün Tepkisi

IRS Komiseri Danny Werfel, dijital varlıkların neden olduğu vergi açığını azaltma ve yüksek net değere sahip kişiler arasında olası uyumsuzlukları ele alma ihtiyacını vurguladı. Werfel, “Bu nihai kurallar, dijital varlıklar alanındaki yüksek riskli uyumsuzlukların daha iyi tanımlanmasına ve vergilendirilebilir gelirin gizlenmemesine yardımcı olacak. Üçüncü taraf raporlaması uyumu artırır, çalışmalarımız ve deneyimlerimiz bunu gösteriyor” dedi.

Bu Dikkatinizi Çekebilir: Nostra CEO’su, Token Airdrop’undan 11 Gün Sonra İstifa Etti

IRS suç soruşturmaları başkanı Guy Ficco da bu görüşü dile getirerek, 2024 vergi sezonunda daha fazla kripto vergi kaçakçılığı öngördü.

Sektörün Tepkisi

Geçen yıl boyunca, The Blockchain Association ve The Chamber of Digital Commerce gibi sektör savunma organizasyonları, IRS’nin önerilen broker düzenlemelerine şiddetle karşı çıktı. Blockchain Association, düzenlemelerin piyasa oyuncuları üzerinde gereksiz düzenleyici yükler ve uyum maliyetleri yaratacağını ve dağıtık finansal ağlarla esasen uyumsuz olduğunu söyledi. Organizasyon, düzenlemelerin Evrak İndirgeme Yasası’nı ihlal ettiğini ve yıllık uyum maliyetlerinin $256 milyar olacağını belirtti.

Chamber of Digital Commerce da benzer endişelerini dile getirerek, yeni düzenlemelerin gerektirdiği vergi uyum formlarının büyük gizlilik sorunlarına yol açacağını ima etti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir