Kriptolar:
30392
Bitcoin:
$61.994
% 2.85
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.29 T
% 3.64
Korku & Açgözlülük:
30 / 100
Bitcoin:
$ 61.994
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.29 T

İngiltere Merkezli Bankalar Kullanıcılarına Bitcoin ve Ethereum’u ETF ile İşlem Yaptırmasını Sağlayacak

İngiltere Tokenizasyon

Günden güne daha popüler hale gelen yatırım araçlarından olan kripto paraların yükselişine Londra Menkul Kıymetler Borsası’da sessiz kalamayarak ETF aracılığıyla kullanıcılarına sunmayı planlıyor. İngiltere merkezli kripto para borsaları kullanıcılarına ETF hizmeti getiriyor.

İngiltere’nin Finansal Düzenleyici Kurumu olan (FCA), yatırımcılarının korunmasını sağlamak ve yeni gelişen inovasyonlara uyum sağlamak için böyle bir karar alarak kripto paralara olan olumlu bakışını gösterdi.

Londra Menkul Kıymetler Borsası’nın geçtiğimiz Mart ayında yaptığı açıklamalara göre kripto paraların bir finansal ürün olarak tanınmasının ve yaygınlaştırılmasının sinyalini verdi. Borsa yerel kullanıcılarına 28 Mayıs tarihinden itibaren Bitcoin ve Ethereum kripto paralarını kullanıma açacağını belirtiyor.

Kraken Borsası’nın İngiltere Genel Müdür’ü olan Bivu Das, bu gelişmenin daha geniş bir kitleye düzenlenmiş yatırım fırsatları sağlayacağı konusunda iyimserliğini belirtiyor.

İngiltere’nin sunacağı bu sistem ETF’den biraz farklı bir finansal sistem de olsa kripto ekosistemi için gayet olumlu bir gelişme olduğu söylenebilir. ETN’ler kısaca bir banka veya başka bir finans kurumu tarafından ihraç edilen ve sahibine belirli bir endeks vaadeden teminatsız borçlanma sistemi sayılabilir.

İngiltere’nin sağlayacağı bu olanak ilk etapta yalnızca profesyonel yatırımcılar tarafından kullanılması bekleniyor.


Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir, Gönülden destek seçeneği ile özel Telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir