Kriptolar:
29700
Bitcoin:
$65.007
% 5.25
BTC Dominasyonu:
%53.9
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.25 T
% 2.35
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 65.007
BTC Dominasyonu:
% 53.9
Piyasa Değeri:
$2.25 T

İngiltere MB Başkanı’ndan Celsius Yorumu: Paranız Sıfırlanacak!

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey, kripto para yatırımcılarını uyardı. Kripto platformu Celsius (CEL)’un para çekme işlemlerini aniden dondurmasının ardından kripto para yatırımı konusundaki uyarısını yineledi. Yatırımcıların tüm paralarını kaybetmeye hazır olmaları gerektiğini vurguladı ve kriptonun içsel bir değeri olmadığını söyledi.

İngiltere MB Başkanı, Celsius (CEL)’un işlemleri dondurulmasının ardından kripto yatırımcılarını uyarıyor

İngiltere Merkez Bankası (BOE) Başkanı Andrew Bailey, Pazartesi günü İngiliz parlamentosunun Kamu Hesapları Komitesine kripto para yatırımı konusundaki endişelerini yineledi. Düzenleyicilerin tüketicileri koruma görevinin, hükümetin finansal yeniliği teşvik etme planıyla nasıl çatışabileceğine ilişkin bir soruya yanıt olarak, Reuters tarafından aktarılan sözleri şöyleydi:

Bu varlıklara yatırım yapmak istiyorsanız, tamam, ancak tüm paranızı kaybetmeye hazır olun. İnsanlar yine de onları satın almak isteyebilir çünkü dışsal değerleri var. İnsanlar kişisel nedenlerle şeylere değer veriyor

İngiltere Merkez Bankası başkanı şunları ekliyor:

Ancak içsel değerleri yoktur. Bu sabah bir kripto borsasında başka bir patlama gördük.

Bailey, ABD’li kripto borç veren Celsius’tan para çekme işlemlerini aniden dondurmaktan bahsediyor. Hafta sonu bir satışın ardından, kripto piyasası Pazartesi günü kan gölüne döndü. Andrew Bailey, daha önce birkaç kez Bitcoin’in gerçek bir değeri olmadığı konusunda uyarmıştı. Mayıs ayında BTC’nin pratik bir ödeme aracı olmadığını da söyledi. Nisan ayında, kriptonun “düpedüz suçlu için bir fırsat” yarattığını iddia etti. Geçen yıl kripto para birimlerinin tehlikeli olduğu konusunda uyarmıştı. Bu arada, İngiltere Merkez Bankası Mart ayında kripto varlıklarının finansal istikrar riskleri sunduğunu söyledi.

Celsius’ta neler oluyor?

Piyasadaki çöküşünün ortasında, Celsius 12 Haziran’da, “aşırı piyasa koşullarını” ve “likiditeyi stabilize etme” ihtiyacını gerekçe göstererek borç verme platformundaki tüm para çekme işlemlerini askıya aldığını duyurdu. Duyurudan sonraki saatlerde, Celsius’un tokeni CEL bir saat içinde %70 düştü. Ertesi gün %40’ın üzerinde ek düşüş yaşadı.

Celsius, tipik bir DeFi platformudur. Herkes borç verebilir ve borç alabilir. Ancak ikincisiyle borç alanların kredilerini aşırı teminatlandırılması gerekir. Yani borçlunun ödünç aldığından daha fazlasını yatırması gerekir.

Kullanıcılar bir kez protokole biraz para yatırdıktan sonra yüksek getiriler elde edebilirler. Web sitesine göre Celsius, USDC ve Tether gibi stablecoin’lerde %7, Polygon için %7.25, Ethereum için %6 ve Bitcoin için % 6.25’in üzerinde getiri sunuyor.

Ancak, ETH-stETH fiyat istikrarını kaybetti. stETH, Ethereum 2.0 için kilitli veya stake ETH’yi temsil eder. Özetle, stETH yakın zamanda ETH’ye olan desteğini kaybetti ve bu pozisyonları tehdit etti. Bunun sonucu olarak, sETH’de kitlenen fonlar, likidite krizine girdi. Böylece tek taraflı yoğun satış baskısına yol açtı. Coinmuhendisi.com olarak ayrıntıları bu makalede ele aldık.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir