Kriptolar:
32042
Bitcoin:
$67.756
% 1.63
BTC Dominasyonu:
%59.2
% 0.20
Piyasa Değeri:
$2.25 T
% 1.89
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 67.756
BTC Dominasyonu:
% 59.2
Piyasa Değeri:
$2.25 T

İngiltere enflasyonunda rekor serisi durmak bilmiyor

İngiltere’de enflasyon Haziran ayında 40 yıllık zirvesini yenilerken İngiltere Merkez Bankası’nın önümüzdeki ay faizleri artırması için baskıların artmasına neden oldu.

Ulusal İstatistik Ofisi’nin verilerine göre İngiltere’de tüketici fiyatları bir önceki yıla göre yüzde 9,4 artarken, bu artış 1982 Şubat ayından bu yana en hızlı yükselişe işaret etti. Mayıs ayında yüzde 9,1 olan artış Haziran ayı boyunca akaryakıt fiyatlarındaki yüzde 9,3’lük artışın etkisiyle hızlandı.

Ülkede fiyatların ücretlerden daha hızlı artmasının hane halkının sorunlarını artıracağı ve Ekim ayında yaşanacak yeni bir enerji kriziyle enflasyonun yüzde 11’e ulaşarak durumun daha da kötüleşebileceği öngörülüyor.

Salı günü kamu sektörünü temsil eden sendikalar hükümetin reel ücretlerde kesinti anlamına gelen zam oranlarını açıklaması sonrası yeni grev kararları alabilecekleri tehdidinde bulundu.

Para politikasında sıkılaşma döngüsü

İngiltere Merkez Bankası yetkilileri artan ücretler ve hammadde maliyetlerinin şirketleri daha fazla fiyat artışına itmesine yönelik endişelere dikkat çekiyor.

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey yaptığı yıllık konuşmasında enflasyonu yüzde 2’lik hedefe çekmek için Ağustos ayında yarım puanlık bir faiz artışı yapılabileceği ihtimalini gündeme getirdi. Gerçekleşmesi halinde bu bankanın bağımsızlığını kazandığı 1997 yılından bu yana yapılan ilk yarım puanlık artış olacak.

Yetkililer Aralık ayından bu yana faizler beş kez artırarak yüzde 1,25 seviyesine yükseltirken para piyasaları yıl sonuna dek faizlerin yüzde 3’e ulaşmasını bekliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir