Kriptolar:
32937
Bitcoin:
$95.735
% 1.78
BTC Dominasyonu:
%57.7
% 0.64
Piyasa Değeri:
$3.34 T
% 0.30
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 95.735
BTC Dominasyonu:
% 57.7
Piyasa Değeri:
$3.34 T

Icp Nedir ?

Internet Computer (ICP) Nedir? Neyi Amaçlar.

DFINITY vakıfı, sonsuz blok zincirinde çalışan DApp’leri, (akıllı sözleşmeler) kaşifleri, altyapıları, DeFi’yi ve araçları dağıtarak merkezi olmayan internetin uygulamasını oluşturdu

 

 

 

 

 

 

İnternet Bilgisayar Protokolü nedir?

Bitcoin ve Ethereum’un ardından üçüncü büyük blockchain yapısını temsil etmektedir.Genel amaçlı hesaplamaların doğrudan internette şeffaf bir şekilde çalışmasını sağlayan güvenli bir protokolüdür. Bağımsız olarak işletilen veri merkezleri aracılığıyla bilgi işlem kapasitesi sağlamak için protokolü çalıştıran bir ağdır.

İnternet Bilgisayar Protokolü amacı nedir?

DFINITY vakfı, ücretsiz bir şekilde kullanıcıların bilgilerini Amazon, Meta, Google vb. gibi büyük bulut hizmeti sağlayan şirketlerin elinden almak için İnternet Bilgisayarı (ICP) adında merkezi olmayan bir internet ağıdır. Bu ağın amacı ise Web 2.0’da büyük şirketlerin kullanıcı bilgilerinin sızdırılması, satılması veya çalınmasının önüne geçerek hem veri gizliliği hem de anonim bir kullanıcı deneyimi sunmayı hedeflemektedir.

İnternet Bilgisayarının (ICP) Faydaları

 

  • Merkezi olmaması.

  • Kişisel verilerin güvende (gizli) tutulması.

  • Özgür konuşma için bir ortam oluşturur.

  • Blok zincirinin güvenliği ICP için geçerlidir.

 

İnternet Bilgisayar parası ne için kullanılır?

ICP aynı zamanda yerel İnternet Bilgisayarı kripto para biriminin adıdır. Ağı güçlendirmek ve kullanıcıları merkezi olmayan vizyonuna katılmaya teşvik etmek için tasarlanmış bir yardımcı program simgesidir. İnternet Bilgisayarı geçen 10 Mayıs 2021 yılında piyasaya sürüldüğünde 469.213.710 ICP jetonu basıldı ve kullanıcılara her ödüllendirildiğinde yeni jetonlar oluşturuluyor.

İnternet Bilgisayar Protokolü karşılaşabileceği riskler nedir?

Ağ hakkında bazı endişeler var. asa dışı veya rahatsız edici içeriğin kaldırılması birdenbire karanlık bir alana dönüşür. DFINITY mühendislik müdürü Stanley Jones, MIT Technology Review’a bunun endişe verici olduğunu, ancak içeriği kaldırmanın da Facebook ile özellikle kolay olmadığını söyledi. Dedi ki: “‘Hey, bu videoları kaldırır mısın?’ diyorsunuz. Hayır diyorlar. Bu biraz Zuckerberg’in o gün nasıl hissettiğine bağlı.”

İnternet Bilgisayar protokolüne dahil olabilmek için daha sağlam donanımlar gerektirebilir. Donanımın kullanıcılar tarafından karşılanamaması halinde ise yalnızca büyük sermayeli kullanıcılar veri merkezleri kurabilir ve merkeziyetsizliğini kaybedebilir.

İnternet Bilgisayar, interneti yeniden keşfetmeye çalışan ilk proje değil. Misyonunu gerçekleştirebilmesi için önünde çok güçlü rakipleri bulunuyor. Rakipleri gibi kullanıcılar da İnternet Bilgisayarın karşısına çıkan engelleri nasıl aşacağını merakla takip ediyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir