Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.081
% 1.38
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.081
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Hong Kong Spot Kripto ETF İçin Hazırlanıyor!

Lisanslı kripto para borsası OSL’nin genel müdürü Gary Tiu, Hong Kong bu yılın ortasında ilk spot kripto borsa yatırım fonlarının ihracını potansiyel olarak görebileceğini söyledi.

Hong Kong Ekonomi Dergisi Pazartesi günü Tiu’nun OSL’nin birçok fon şirketiyle yakın iletişim halinde olduğunu ve şu an 5 ila 10 şirketin bir ETF üzerinde çalıştığını söylediğini.

Tiu, yaklaşık beş şirketin diğerlerinden daha hızlı ilerlediğini ve bu yılın ortasında Hong Kong’un ilk spot kripto ETF’lerini piyasaya sürme ihtimalinin bulunduğunu ekledi.

Medya raporuna göre Tiu, şehirde sadece iki lisanslı kripto borsası olduğu göz önüne alındığında, borsanın fon şirketleriyle işbirliğinde ücretlerin aşırı yüksek olmamasını sağlama baskısını da kabul etti.

Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir, Gönülden destek seçeneği ile özel telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

Tiu, Pazartesi günü spot kripto ETF’lerin tanıtılmasının şehirdeki kripto alanında çok önemli bir gelişme olduğunu söyledi.

Ayrıca sözlerine şunu ekledi: “Bu ETF’ler, temel dijital varlıklar için düzenli piyasaları teşvik etmek, yerel yatırımcı koruması için bir model oluşturmak ve düzenlenmiş dijital varlık platformları ile geleneksel finans kurumları arasındaki entegrasyonu hızlandırmak da dahil olmak üzere birçok önemli fayda sunuyor.”

OSL yöneticisinin yorumu, Hong Kong’daki bir başka lisanslı kripto borsası olan HashKey’in bu ayın başlarında potansiyel spot kripto ETF’lerinin lansmanını araştırmak için varlık yöneticileriyle görüşmelerde bulunduğunu söylemesinden sonra geldi.

HashKey’in baş işletme sorumlusu Livio Weng, yaklaşık on fon şirketinin şehirde bu tür ETF’lerin başlatılmasını araştırmaya başladığını açıkladı.

Geçtiğimiz hafta ise Hong Kong merkezli finansal hizmetler şirketi olan Venture Smart Financial Holdings Ltd, Bloomberg’e göre ilk çeyrekte potansiyel olarak bir spot Bitcoin ETF’si başlatma planını duyurdu. Ayrıca ETF’nin bu yılın sonuna kadar yönetim altındaki varlıklarda 500 milyon dolara ulaşması bekleniyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version