Kriptolar:
30481
Bitcoin:
$57.130
% 5.13
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.17
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 4.06
Korku & Açgözlülük:
50 / 100
Bitcoin:
$ 57.130
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Hong Kong SFC, VATP’leri Lisans Almaya Çağırıyor

hong kong, sfc

Hong Kong’un SFC’si, gelişen kripto pazarını desteklemeyi amaçlayan şehir kurallarından bir yıl sonra on bir VATP’nin resmi izin almasını öneriyor.

VATP’ler için Lisanslama ve Düzenleyici Uyumluluk

Lisans almaya yakın diğer başvuru sahipleri arasında Crypto.com ve Bullish gibi tanıdık siteler bulunuyor ve SFC’nin son raporunda “lisanslı sayılan” olarak belirtiliyor. Küresel ticaret yapısı açısından en büyükler arasında yer alan bu platformlar, kademeli olarak sadece Hong Kong mevzuatı altında faaliyet göstermeye uyum sağlıyor.

Ancak, tüm büyük oyuncular Hong Kong’da lisans almaya hevesli değil. Dünyanın en büyük borsası Binance başvuruda bulunmazken, OKX ve Bybit gibi diğerleri başvurularını geri çekti. Benzer şekilde, Amerikan merkezli Coinbase Global ve Kraken gibi siteler de bilinçli olarak lisanslardan kaçındı.

Bu İlginizi Çekebilir: Changpeng Zhao: Binance Kurucusu Hapishaneye Teslim Oldu

SFC, bir borsayı işletmek için lisans almanın veya uygunluğunu belirlemenin son tarihini 1 Haziran olarak belirledi. İşlemlerine devam etmelerine ve yerel yatırımcılara ulaşmalarına izin verilmesi için en azından ‘lisanslı sayılan’ kategorisine girmeleri gerekiyor. Tam lisanslar, SFC’nin kuralların sürekli olarak karşılandığını doğrulamasından sonra verilecektir.

2022’nin sonlarında, Hong Kong, sanal varlık işinde ilerleme kaydetme sürecine başladı ve şehri uluslararası bir finans merkezi haline getirme girişiminin bir parçası olarak yeniden inşa etmeye başladı. Şehirde kripto işini çekmek için alınan önlemler arasında izin verilen borsaların listesinin genişletilmesi, Bitcoin spot ve Ethereum ETF’lerinin onaylanması, stablecoin düzenlemesinin geliştirilmesi ve tahvillerin tokenleştirilmesi için bir çerçeve oluşturulması yer alıyor.

Dubai ve Singapur gibi diğer ülkelerle dijital varlıkların önde gelen merkezi olma unvanı için yarışan Hong Kong, 29 Şubat son tarihinden önce yaklaşık yirmi iki şirketin kripto borsası lisansı başvurusunda bulunmasını sağladı. Şu anda, Hong Kong’da tam VATP lisansı alan sadece iki şirket var: OSL Group ve HashKey Exchange.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir