Kriptolar:
30406
Bitcoin:
$61.558
% 0.15
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.26 T
% 1.19
Korku & Açgözlülük:
46 / 100
Bitcoin:
$ 61.558
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.26 T

Hong Kong SFC Başkanı, Bitcoin’in ‘Alternatif Varlık Olarak Kalıcılığını’ Gösterdiğini Söyledi

Bitcoin Aklama

Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu’nun (SFC) başkanı Julia Leung, Bitcoin‘in “birçok yükseliş ve düşüş döngüsünden geçtiğini” belirtti. Leung, sanal varlıkların “doğası gereği son derece spekülatif” olduğunu ve düzenleyicinin yatırımcıları korumak için güvenlik önlemlerinin alındığını söyledi.

Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu CEO’su Julia Leung, Bitcoin‘in açıkça bir alternatif varlık olarak kalıcılığını gösterdiğini belirtti.

Leung, Çarşamba günü Greenwich Ekonomik Forumu Hong Kong’da yaptığı konuşmada, çoğu merkez bankacısı ve ekonomistin bitcoin ve ether gibi sanal varlıkların içsel bir değeri olmadığını söyleyeceğini ifade etti.

“Bu görüşe katılmıyorum. İçsel değer tartışması devam ederken, 15 yıl sonra Bitcoin’in birçok yükseliş ve düşüş döngüsünden geçtiği ve açıkça alternatif bir varlık olarak kalıcılığını gösterdiği bir gerçektir,” dedi Leung. “Daha açık bir şekilde, temel teknolojisi — DLT — burada kalıcı.”

Leung’un bitcoin hakkındaki yorumları, SFC’nin kripto ticaret platformlarının Hong Kong’da bireysel yatırımcılara hizmet verebilmesi için lisans alma gerekliliğini resmi olarak başlattığı dönemde geldi.

Hong Kong milletvekili Duncan Chiu, kripto borsalarının lisans alması için “aşırı derecede katı” düzenlemeler konusunda endişelerini dile getirerek, bu kuralların büyük küresel borsaların Hong Kong’a girmesini engellediğini ve piyasa güvenini azalttığını eleştirdi.

Leung, konuşmasında, Hong Kong’daki Web3 ekosistemine verilen desteğin “VA varlık sınıfının onayı olarak alınmaması gerektiğini” belirtti.

“Mevcut duruma göre, VA’lar son derece spekülatif doğaları ve aşırı fiyat oynaklığı ile bilinir,” diye ekledi Leung. “Bu nedenle, yatırımcıların taleplerini karşılarken, yatırımcıları korumak için geniş kapsamlı güvenlik önlemlerinin alındığından emin olduk.”

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Hong Kong SFC Başkanı, Bitcoin’in ‘Alternatif Varlık Olarak Kalıcılığını’ Gösterdiğini Söyledi” te bir düşünce

  1. Pingback: Hong Kong'lu Yetkililerden Kripto Para Açıklaması Geldi - Coin Mühendisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir