Kriptolar:
32940
Bitcoin:
$94.930
% 1.58
BTC Dominasyonu:
%57.5
% 0.19
Piyasa Değeri:
$3.28 T
% 1.74
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 94.930
BTC Dominasyonu:
% 57.5
Piyasa Değeri:
$3.28 T

Hash Rate Nedir?

Bitcoin hash rate, Bitcoin blokzincirinde gerçekleşen bir işlemin doğrulanabilmesi için saniyelik gerçekleşen deneme sayısıdır.

Kripto para madenciliği yapan kullanıcılar, sistemin belirlediği hash’leri anlamlı hale getirerek sistemin oluşturduğu ödülleri kripto para olarak elde ediyor. Hash rate kavramı ise kullanıcıların ne kadar hızla kazım yapabileceğini belirliyor.

Yazılım geliştirme alanında güvenlik sebebiyle kullanılan hash algoritmaları, kripto para madenciliğinin temelini oluşturmaktadır. Hash oranı, kripto para madenciliği ve blokzincir operasyonlarının lojistiğinde çok önemli bir faktördür. Bundan dolayı, Bitcoin topluluklarında sıklıkla değerlendirilen ve tartışılan bir parametredir. Bitcoin ağında şimdiye kadar görülen en yüksek işlemci gücü 282.1 milyon TH/s seviyesine ulaşmıştır.

Farklı kripto paraları çıkarmak için kullanılan çeşitli makinelerin hash oranları eşit değildir. Örneğin, Bitcoin madenciliği için kullanılan bir makine, Ethereum’dan farklı bir hash oranına sahiptir. Bu, madencilik için aynı miktarda bellek ve bilgi işlem kullanmadığı için kripto para birimleri tarafından kullanılan farklı algoritmalar tarafından tanımlanabilir.

Hash Rate Artarsa Ne Olur?

Genel olarak BTC madenciliğinin zorluğu arttığında hash oranı da artıyor. Hash rate, madencinin elde ettiği karı ve madencilik zorluğu çeşitli şekillerde birbirine bağlı. Genelde Bitcoin ağındaki madencilik zorluğu ne zaman artarsa, Hash rate’i de artar. Bir madencinin saniyede daha fazla tahmin yapması gerektiğinden Bitcoin ağındaki madencilerin sayısı zorluğu arttırır. Daha yüksek Bitcoin fiyatı ile ağdaki hash oranı artma eğilimindedir. Bitcoin piyasası düşüşe geçtiğinde, hash oranı kademeli olarak azalma eğilimi gösterir.

Hash Rate Hesaplama

Hash rate hesaplamasanal madencilik alanında kripto maden bulmaya çalışırken blok kırma sürecinde enerji sarf eden tüm madenciler üzerinden yapılmakta olan bir değerlendirmedir.

Hash gücü olarak bilinmekte olan bu alan bir enerji karşılığı olarak ele alınmakta olup her blockchain ağı için farklı şekillerde hesaplanmaktadır. Bu nedenle her kripto paranın kazancı da birbirinden farklı olabilmektedir. Yeni blok bulduktan sonra bu bloğun kırılması esnasında şifre denenme süreci olarak da ifade edilmesi mümkün olan hash gücü, rekabetin çok olduğu alanlarda daha yüksek olacak ve bu oran kazancı da etkileyecektir. Bu nedenle en çok bilinen kripto paraların değerleri, çok talep edilmeyenlere göre daha yüksek olmaktadır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir