Kriptolar:
29677
Bitcoin:
$62.019
% 0.76
BTC Dominasyonu:
%53.9
% 0.56
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 1.88
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 62.019
BTC Dominasyonu:
% 53.9
Piyasa Değeri:
$2.30 T

Güney Kore Bakanlığı Metaverse’e Özel Yasa Çıkarıyor

Güney Kore Bilim ve ICT Bakanlığı (MSIT), metaverse ekosisteminin büyümesini teşvik etmek amacıyla yeni yönergeler yayınlamaya karar verdi.

Güney Kore, 2022 yılının başından itibaren metaverse gelişimi konusunda oldukça aktif bir politika izliyor. Bunun en yakın örneklerinden birisi, Eylül ayında Güney Kore’nin kendi web3 ve metaverse ekosisteminin geliştirilmesi için yaptığı 200 milyon dolarlık yatırım.

Güney Kore, Web3 ve Metaverse Düzenlemelerini Genişletiyor

Eski düzenlemelerin, yeni ekosistemlerin büyümesine engel olduğunu belirleyen Güney Kore Bilim ve ICT Bakanlığı (MSIT), metaverse’e geleneksel yasalarını dayatmaktan uzaklaşmak istediklerini açıkladı.

Güney Kore hükümeti, Eylül ayında Metaverse Etik İlkeleri’ni yayınlamıştı ve endüstriyle ilgili yeni planları olduğunu açıklamıştı. MSIT, metaverse’e olan ilginin arttığını gösteren raporlarına güvenerek, yeni filizlenen metaverse ekosisteminin büyümesini teşvik etmek için yeni yönergeler yayınlayacağını açıkladı.

MSIT, metaverse, otonom sürüş ve OTT akış platformları dahil olmak üzere yeni endüstriler için yeni düzenlemelerin oluşturulmasına karar verdi.

Ulusal Veri Politikası komitesinin ilk toplantısında MSIT, metaverse ile ilgili olarak, yasal ve kurumsal temel eksikliğinin endüstriyel büyümeyi engelleme konusundaki endişelerini dile getirerek şunları söyledi:

“Eski düzenlemeler ile yeni bir ekosistemi düzenleme hatasına düşmeyeceğiz”

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir