Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.957
% 1.41
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.957
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Güney Kore 2024’te Kripto Varlıklarını Açıklama Zorunluluğunu Getiriyor!

Güney Kore

Güney Kore, 2024 itibariyle devlet memurlarının kripto varlıklarını açıklamasını zorunlu hale getiriyor. Personel Yönetimi Bakanlığı, Kamu Görevlileri Etik Sistemi kapsamında 5.800’den fazla yetkilinin kripto varlıklarını açıklayacağını duyurdu.

Dikkatinizi Çekebilir: Binance Bu Altcoinlerin İşlem Çiftlerini Delist Ediyor!

Bazı Koreli devlet memurları şu anda resmi gazete veya bakanlık web siteleri üzerinden açıklama yaparken, Kamu Görevlileri Etik Sistemi sayesinde 2024’te en az 5.800 yetkilinin beyanına erişilebilecek.

Ayrıca, Haziran 2024’ten itibaren büyük kripto borsaları (Upbit, Bithumb, Coinone, Korbit ve Gopax), bilgi sağlama sistemleri ile varlıklarının kaydını basitleştirerek şeffaflığı artıracak. Bu sistemler, hem devlet memurlarının hem de borsa kullanıcılarının kripto varlıklarını daha güvenli bir şekilde yönetmelerine olanak tanıyacak.

Bu adım, Demokrat Partili Kim Nam-kuk’un Wemix (WEMIX) tokenlerindeki kripto varlıklarının ortaya çıkması ve çıkar çatışmaları endişelerinin ardından atıldı.

Kasım ayında Kore Demokratik Partisi, adayların dijital varlıklarını ifşa etmelerini zorunlu kılan yasal düzenlemeleri kabul etti. Güney Kore, kripto dünyasında şeffaflığı artırma hedefine doğru ilerliyor.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version