Kriptolar:
30444
Bitcoin:
$61.623
% 1.00
BTC Dominasyonu:
%53.3
% 0.38
Piyasa Değeri:
$2.25 T
% 0.63
Korku & Açgözlülük:
30 / 100
Bitcoin:
$ 61.623
BTC Dominasyonu:
% 53.3
Piyasa Değeri:
$2.25 T

GSR Markets: Spot Solana ETF’leri SOL’un Fiyatını Dokuz Kat Artırabilir!

Solana

Spot Solana ETF’leri, GSR Markets’e göre, SOL‘un fiyatını dokuz katına çıkarabilir. Ancak, ABD onayı için düzenleyici engeller devam ediyor.

Spot Solana ETF’lerinin Potansiyel Etkisi

GSR Markets, 27 Haziran’da yaptığı bir çalışmada Solana’yı “kriptonun büyük üçlüsü” arasında gösterdi ve Solana’nın ABD düzenleyici onayını alarak ikinci spot kripto para ETF’si olma olasılığını araştırdı. Piyasadaki birçok kişiyi şaşırtarak VanEck, aynı gün bir spot Solana ETF’si sunmak için başvuruda bulundu.

Bu Dikkatinizi Çekebilir: Kazandıracak Testnet Fırsatı: Shardeum Testnet

GSR’nin “8.9x” tahminine göre, GSR’nin uzun pozisyonda olduğu SOL için spot Solana ETF’lerinin, Ocak ayında piyasaya sürülen spot Bitcoin ETF’lerinin gördüğü akışların %14’ünü toplayacağına inanıyor. GSR’nin “mavi gökyüzü senaryosu” altında, Solana’nın mevcut fiyatı olan $149, $1,320’nin üzerine çıkarak, mevcut arzda piyasa değerini $614 milyar seviyesine çıkarabilir.

GSR’nin “ayı” ve “temel” modellerine göre, spot Solana ETF’leri sırasıyla Bitcoin’in akışlarının %2’sini ve %5’ini elde edebilir, bu da Solana için sırasıyla 1.4x ve 3.4x fiyat artışları üretecektir. Şirket, bu tahminlerin, yetkilendirilen spot Ether ETF’lerinde stakingin izin verilmemesine rağmen, staking teşviklerinden elde edilen gelirleri içermesi durumunda önemli ölçüde daha yüksek olabileceğini belirtti.

Zorluklar ve Düzenleyici Engeller

GSR olumlu bir görüşe sahip olsa da, Bloomberg ETF uzmanı Eric Balchunas ve diğerleri, bir spot Solana ETF’sinin gerçekten dikkate alınması için ABD Başkanı ve Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı’nın değişmesi gerektiğini düşünüyor. Şu anda yetkilendirilmiş spot Bitcoin ve Ether ETF’lerine kıyasla onay sürecini daha karmaşık hale getiren SEC ve Başkanı Gary Gensler, Binance ve Coinbase’e karşı açılan davalarda SOL tokenini bir menkul kıymet olarak nitelendirdi.

VanEck, Kanada’da bir spot Solana ETF’si başvurusu yapan kripto varlık yönetimi 3iQ’nun ardından Kuzey Amerika’da bir ilki gerçekleştirdi. $1.5 trilyon varlık yöneten Franklin Templeton da Solana ekosistemini övdü; şirketin bir Solana ETF’si başvurusu yapma niyetinde olduğu belirtilmedi.

Mevcut Solana ETF Durumu

Şu anda dünya genelinde yaklaşık $1 milyar değerinde Solana borsa yatırım ürünleri bulunuyor ve Solana ekosistemi büyük talep ve genişleme potansiyeli gösteriyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir