Kriptolar:
30336
Bitcoin:
$64.074
% 1.39
BTC Dominasyonu:
%54.2
% 0.09
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 0.16
Korku & Açgözlülük:
60 / 100
Bitcoin:
$ 64.074
BTC Dominasyonu:
% 54.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Greenpeace, Bitcoin Madenciliği Emisyonlarından Wall Street’i Sorumlu Tutuyor

Kripto Madencileri

Greenpeace, BlackRock ve Vanguard gibi Wall Street devlerinin Bitcoin madenciliğinden kaynaklanan çevresel zararlara katkıda bulunduğunu iddia ediyor.

Greenpeace USA’nın yeni raporu, büyük finansal kurumların yüksek emisyonlu Bitcoin madenciliği endüstrisini finanse ettiğini belirtiyor. “Bitcoin Kirliliğini Finanse Etmek” başlıklı rapor, Wall Street ve bankacılık sektörünü hedef alıyor.

Raporda, Trinity Capital, Stone Ridge Holdings, BlackRock, Vanguard ve MassMutual, Bitcoin madenciliği şirketlerinden kaynaklanan karbon kirliliğinin en büyük beş finansörü olarak sıralanıyor. Bu şirketler, 2022’de toplam 1.7 milyon metrik ton CO2 salınımından sorumluydu; bu, 335.000 Amerikan evinin yıllık elektrik kullanımına eşdeğer.

Greenpeace, madencilik şirketlerinin büyük sermayeye ihtiyaç duyduğunu ve bankalar ile varlık yöneticilerinden destek aldığını belirtti. Bu destek, madencilik endüstrisinin büyümesini ve devam etmesini sağlıyor. 

Greenpeace, finans şirketlerinin yatırımlarının karbon yoğun Bitcoin madenciliği operasyonlarını nasıl mümkün kıldığını incelememelerini eleştiriyor. Ayrıca, kripto madenciliği endüstrisinin açıklık ve şeffaflıktan yoksun olduğunu belirtiyor.

Rapor, BlackRock gibi şirketlerin madencilik endüstrisini teşvik etmekten sorumlu tutulması gerektiğini savunuyor. Greenpeace USA kıdemli araştırma uzmanı Johanna Fornberg, “BlackRock, Vanguard ve MassMutual gibi büyük finansörler bu karbon kabusunu mümkün kılıyor ve iklim hedeflerine nasıl uyduğuna dair bilgi vermekten veya hesap vermekten kaçınıyorlar” dedi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir