Goldman Sachs tarafından “ödemelerde fırsat” olarak tanımlanan yeni altcoin projesi bankacılık sektörüyle ciddi ilişkiler kuran bir piyasa devi oldu.
Yatırım devi Goldman Sachs, Ripple’ı “fırsat” olarak tanımlıyor
Goldman Sachs’ın yakın tarihli bir raporu, “Kripto Paralar ve Blockchain’e Genel Bakış”, Ripple’ı (XRP) bir P2P ödeme teknolojisi olan Circle ve Coinbase ile birlikte “ödemelerde bir fırsat” olarak tanımlıyor. Rapor, Ripple tarafından oluşturulan çözümleri kullanan bankalar ve para havale hizmetleri gibi kurumsal ödeme sağlayıcılarından oluşan bir ağ olan RippleNet’i vurguluyor.
Tüketici ana akımında kripto paralar daha belirgin hale geldikçe, finans endüstrisi kriptoya doğru yürüyüşüne devam ediyor. Daha önce, tanınmış bir kripto eleştirmeni olan Warren Buffett, kripto para birimi konusunda uzmanlaşmış Brezilyalı bir dijital banka olan Nubank’a 1 milyar dolar yatırım yaptı. Binance ayrıca, müşterilerin kripto paraları bireysel satın alma işlemleri için kullanmalarına olanak tanıyacak yeni bir ödeme işlemcisi planlarını da duyurdu.
Altcoin ile ödemelere doğru artan benimseme
Coinmuhendisi.com olarak aktardığımız yakın tarihli bir “Cornerstone Advisors anketi, halihazırda kripto sahibi olan tüketicilerin %60’ının kripto para birimlerine yatırım yapmak için “kesinlikle” bankalarını kullanacağını ortaya koydu. Ayrıca, bir PYMNTS.com raporu, Y kuşağının %78’inin ve Z kuşağı kripto sahiplerinin %82’sinin temassız alışveriş yapmak için kullanmakla ilgilendiğini belirtti.
Asya ve Pasifik’teki ülkeler, dijital bankacılık sistemlerini kullanarak anında ödeme sunma konusunda dünyanın zirvesine yükseldi. APAC, son yıllarda dijital bankacılık işine hakim olmak için yükseldi ve dünyanın yaklaşık 250 dijital bankasının %20’sini oluşturdu. Anında ödemeler, gerçek zamanlı ödemeler ve harika son kullanıcı deneyimleri sağlamak için bir anlık mesajlaşma/ödeme katmanı kullanan katılımcı bankalar arasındaki dijital işlemlerdir. Gerçek zamanlı bir transfer yapmak için, birkaç kripto dışı anında ödeme ağının ön fon sağlayan yararlanıcı hesaplarına ihtiyacı vardır. Öte yandan Ripple’ın (XRP) İsteğe Bağlı Likiditesi (ODL), ön fonlama gerekliliğini ortadan kaldırıyor.
Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.