Kriptolar:
30281
Bitcoin:
$66.463
% 0.22
BTC Dominasyonu:
%54.5
% 0.65
Piyasa Değeri:
$2.40 T
% 1.29
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 66.463
BTC Dominasyonu:
% 54.5
Piyasa Değeri:
$2.40 T

Gemini, Yatırımcılarına 50 Milyon Dolar Ödeyecek

Pravjit Tiwana gemini

Kripto borsası Gemini, New York Başsavcılığı tarafından Cuma günü duyurulan bir anlaşma ile, Gemini Earn yatırımcılarına 50 milyon dolar değerinde dijital varlık ödemeyi kabul etti.

Anlaşma, New York Başsavcısı Letitia James’in Gemini’nin Gemini Earn programıyla ilgili riskler konusunda binlerce yatırımcıyı, New Yorklular da dahil olmak üzere, yanılttığını söylemesinin ardından geldi. Gemini Earn, Gemini müşterilerinin kriptolarını şimdi iflas etmiş olan Genesis Global Capital, LLC’ye ödünç vermelerine ve %7.4 APY’ye kadar kazanç sağlamalarına olanak tanıyordu.

James, Cuma günü yaptığı açıklamada, “Gemini, Earn programını yatırımcıların paralarını büyütmeleri için bir yol olarak pazarladı, ancak aslında yalan söyledi ve yatırımcıların hesaplarına erişimini engelledi,” dedi. “Bugünkü anlaşma, dolandırılan yatırımcıları tamamen tazmin edecek ve kripto para şirketlerine yatırımcıları aldatmanın yasadışı olduğunu ve ofisim tarafından tolere edilmeyeceğini hatırlatmalıdır.”

İlginizi çekebilir: Ether Fiyat Düşüşü Ortasında Uzun Vadeli Yatırımcılar Tarafından Yoğun İlgi Görüyor

Anlaşma, “yatırım programı çöktüğünde yatırımlarını çekemeyen tüm dolandırılmış yatırımcıların yatırım yaptıkları varlıkların tam olarak geri alınmasını” sağlıyor, dedi NYAG. Anlaşma kapsamında Gemini, eyalette herhangi bir kripto kredi programı yürütmekten de men edildi.

NYAG, Ekim ayında Gemini, kripto kredi firması Genesis ve kripto yatırım şirketi DCG’ye karşı şikayette bulundu. James, Gemini’nin yatırımcılara yalan söylediğini ve “yatırımcılara Genesis aracılığıyla Earn programına yatırım yapmanın düşük riskli olduğunu defalarca temin ettiğini” belirtti. Bu arada, DCG, Genesis ve iki yönetici, NYAG’nin daha önce belirttiği gibi, “aylar süren yanlış beyanlar, eksiklikler ve gizleme kampanyası yoluyla 1.1 milyar dolarlık kaybı gizledi.”

Gemini, geçen ay Earn kullanıcılarının 2.18 milyar dolar değerindeki kriptolarını aynen geri alacaklarını söyledi, yani bir bitcoin ödünç veren müşteriler bir bitcoin geri alacak. Gemini, dağıtımların, Kasım 2022’de para çekme işlemleri durdurulduğunda %232’lik bir toparlanmayı temsil ettiğini belirtti.

Borsa, Cuma günü yaptığı açıklamada, “Son Earn dağıtımları”nın müşterilerin hesaplarında yedi gün içinde kullanılabilir olacağını söyledi.

Gemini açıklamasında, “Ayrıca, nihai Earn dağıtımıyla bağlantılı olarak, Gemini’nin New York Başsavcısı (NYAG) ile NYAG’nin 19 Ekim 2023’te Gemini’ye karşı açtığı davayı çözmek için bir anlaşmaya vardığını duyurmaktan memnuniyet duyuyoruz. Bu tam toparlanmayı size sunmaktan heyecan duyuyoruz ve bu süreç boyunca devam eden sabrınız ve desteğiniz için teşekkür ederiz.” dedi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir