Kriptolar:
30464
Bitcoin:
$60.377
% 3.30
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.36
Piyasa Değeri:
$2.29 T
% 1.43
Korku & Açgözlülük:
51 / 100
Bitcoin:
$ 60.377
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.29 T

Gary Gensler SEC Başkanı Olmaya Devam Edecek Mi?

Gary Gensler

SEC Başkanı Gary Gensler’ın yerine daha kripto para dostu bir SEC Başkanı gelmesi mümkün mü? Ne zaman gerçekleşebilir?

Yatırım bankası TD Cowen’ın araştırma grubuna göre, Ethereum ETF’lerinin son onayı, bu yılın başlarında Bitcoin ETF’lerinin onaylanmasının ardından beklenen bir gelişmeydi. Beklenenden yaklaşık altı ay önce gelen bu onay, SEC’in Ethereum Vadeli İşlemler ETF’lerini onaylamasının ardından kaçınılmaz olarak görülüyordu.

TD Cowen’ın Washington Araştırma Grubu üyesi Jaret Seiberg, Perşembe günü yazdığı bir notta, “SEC kripto vadeli işlem ETF’lerini onayladıktan sonra bu karar da kaçınılmazdı” dedi. Seiberg ayrıca, bir yıl içinde muhtemelen sadece Bitcoin ve Ethereum’dan oluşan, ancak potansiyel olarak daha fazla token içeren bir “kripto token sepeti” ürününün piyasaya çıkabileceğini tahmin etti.

Ancak, analistlere göre bu onay, SEC’in kriptoya yönelik genel tutumunda bir değişiklik olduğunu göstermiyor. SEC’in kripto karşıtı başkanı Gary Gensler, kurumunun gücünü azaltabilecek kripto mevzuatının kabul edilmesine karşı son derece eleştirel bir bildiri yayınladı.

Gensler şu ifadeleri kullandı:

“Kripto endüstrisinin başarısızlıklar, dolandırıcılıklar ve iflaslarla dolu sicili, kurallarımızın olmamasından ya da kuralların belirsiz olmasından kaynaklanmıyor. Bunun nedeni, kripto sektöründeki pek çok yatırımcının oyunu kuralına göre oynamamasıdır.”

Gensler’ın kurumu için potansiyel aksiliklere rağmen, TD Cowen, SEC’in 2026 yılına kadar Demokrat çoğunluğunu koruyacağını tahmin ediyor. Araştırma grubu, kurumun kayıtsız menkul kıymetler olduğuna inanılan tokenlerin ticaretini yapan kripto ticaret platformlarına karşı dava açmaya devam etmesini bekliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir