Kriptolar:
30443
Bitcoin:
$60.539
% 1.48
BTC Dominasyonu:
%52.9
% 0.03
Piyasa Değeri:
$2.24 T
% 2.03
Korku & Açgözlülük:
47 / 100
Bitcoin:
$ 60.539
BTC Dominasyonu:
% 52.9
Piyasa Değeri:
$2.24 T

Gary Gensler Ether ETF Onay Sürecini Değerlendirdi

Ether ETF

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, ABD’nin Ether spot borsa yatırım fonlarının (ETF) lisanslama sürecinin, ihraççıların SEC tarafından yapılan önerilere ne kadar hızlı yanıt verebileceğine bağlı olacağını söyledi.

Ether ETF Onaylarının Sorumluluğu İhraççılarda

Gensler’in açıklamaları, onayların sorumluluğunu ihraççılara yüklerken, SEC’in süreci uzatmayacağını gösteriyor.

23 Mayıs’ta SEC, farklı ABD borsalarında spot Ether ETF’leri sunmak için sekiz 19b-4 dosyasını onayladı, ancak ticarete başlamadan önce gerekli S-1 kayıt beyanı onaylarını almaları gerekiyor.

“Bu başvuru sahipleri, aldıkları yorumlara yanıt vermek için kendiliğinden motive olurlar, ancak ne kadar yanıt verdikleri tamamen onlara bağlı” dedi Gensler, 6 Haziran tarihli Reuters haberinde.

Zamanlama ve Piyasa Beklentileri

Gensler’in CNBC’ye yaptığı ve “biraz zaman alacağını” belirttiği önceki günkü açıklamaları, sürecin yavaş ilerleyeceğini düşünen bazı yatırımcılara yeni bir bakış açısı sundu.

Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas, sürecin haftalar veya aylar sürebileceğini söylese de, Temmuz’un ilk haftasını öngörüyor.

Grayscale’in Hukuki Mücadelesinin Etkisi

Gensler, Reuters’e verdiği demeçte, Grayscale’in geçen yılki Bitcoin ETF hukuki mücadelesinin bu eylem üzerinde etkili olduğunu belirtti.

Bu İlginizi Çekebilir: Likidite Sağlayıcısı: DWF LABS NEDİR?

Grayscale, mahkemede, SEC’in spot Bitcoin ETF’lerini onaylamaması için bir neden olmadığını savundu ve bu, kabul edilmelerinde önemli bir rol oynadı.

Politik Etki Üzerine Spekülasyonlar

Bloomberg ETF analisti James Seyffart, aylardır düşük olasılık olarak öngördüğü ve onayla şaşırdığı Ether ETF’ler hakkında alternatif bir görüş sundu. SEC Komiseri Jamie Lizárraga’nın, Demokrat Parti’nin önemli isimlerinden Nancy Pelosi ile geçmişte bağlantıları olduğunu ve Ether ETF’ler üzerindeki geri dönüşte rol oynadığını söyledi.

“Diğer insanlardan duyduğum şey, bunun Lizárraga’dan gelebileceğiydi, çünkü çok uzun süre çalıştı—Nancy Pelosi’nin sağ koluydu” dedi Seyffart, Unchained ile Bits+Bips podcastinde.

“Ve duyduklarımın çoğu, ETH meselelerine gelmeden önce bile, Senato ve Temsilciler Meclisi’ndeki Demokratların, kripto anketlerinin nasıl göründüğünden ve kaç kişinin ona sahip olduğundan gerçekten endişelendikleriydi.”

Pelosi, ABD Temsilciler Meclisi’nde 22 Mayıs’ta kabul edilen ve kripto paralar için “dönüm noktası anı” olarak adlandırılan Financial Innovation and Technology for the 21st Century Act’i (FIT21) destekleyen birçok Temsilciler Meclisi Demokratı arasında yer aldı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir