Kriptolar:
30443
Bitcoin:
$60.820
% 0.89
BTC Dominasyonu:
%52.9
% 0.03
Piyasa Değeri:
$2.24 T
% 2.03
Korku & Açgözlülük:
47 / 100
Bitcoin:
$ 60.820
BTC Dominasyonu:
% 52.9
Piyasa Değeri:
$2.24 T

GameStop Krizi Meme Sektöründe Keskin Satışlara Neden Oldu

619x Yükselen Meme Coin ile Zenginlik Hikayesi
GameStop hisselerindeki çift haneli düşüşler, meme tokenlarında büyük kayıplara neden oldu. GME ve KITTY tokenları sırasıyla %25 ve %10 düştü.
GameStop’un (GME) hisseleri, Pazartesi günü ABD ticaret seansında %12 düşüşle kapandı. Bu, hisse senedinin Cuma günü yaşadığı %40’lık düşüşün ardından ikinci büyük gerileme oldu ve meme token piyasasında baskı yarattı. GME hisseleri, geçen Perşembe günü iki yılın en yüksek seviyesi olan 61 dolardan %62 düşerek 24,89 dolarda kapandı.
Solana tabanlı meme tokeni GME, son yedi gündeki %200’den fazla yükselişi tersine çevirerek %25 değer kaybetti. CoinGecko’nun verilerine göre, daha önce GME hisseleriyle birlikte hareket eden Roaring Kitty (KITTY) ve diğer kedi temalı tokenlar da ortalama %10 düşüş yaşadı.
Köpek temalı tokenlar DOGE, SHIB ve FLOKI ise geçen haftaki kazançlarının %4 ila %10’unu kaybetti. GameStop’un önemli figürü Keith Gill’in (takma adıyla @TheRoaringKitty ve “DeepF*ckingValue”) geri dönüşü, hisse senedi fiyatlarını yükseltmişti. Gill, geçen hafta 580 milyon dolarlık GME hisse senedi ve opsiyon varlıkları pozisyonunu açıkladı, bu da hisse fiyatlarını artırdı ve onu potansiyel milyar dolarlık bir risk pozisyonuna soktu.
Ancak, şirketin 45 milyon hisse satarak 933 milyon dolar toplamasının ardından, 75 milyona kadar hisse satacağını duyurması ve üç aylık satışlarda düşüş yaşandığını açıklaması, kazançları silip süpürdü ve yatırımcı güvenini zayıflattı. Bu gelişmeler, meme token piyasasında büyük dalgalanmalara neden oldu ve yatırımcıları temkinli olmaya zorladı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir