Kriptolar:
30427
Bitcoin:
$61.219
% 1.35
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.23
Piyasa Değeri:
$2.29 T
% 1.22
Korku & Açgözlülük:
40 / 100
Bitcoin:
$ 61.219
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.29 T

FTX, Nakit veya Kripto Geri Ödeme İçin Alacaklıları Ankete Davet Ediyor

FTX’in mevcut tasfiye stratejisi kapsamında mahkemeden alacaklılara geri ödemelerin nakit veya kripto para olarak yapılmasını isteyip istemediklerini sorma izni verildi.

Mahkeme Onayı ve Oylama Süreci

Amerika Birleşik Devletleri İflas Yargıcı John Dorsey, 25 Haziran’da FTX’in oylama planını kabul etti. Bu onayla birlikte, FTX, alacaklı tercihlerini geri ödemelerin türü hakkında belirleyebilecek. FTX’in avukatı Andy Dietderich, oylamanın amacının, borç görüşmelerine henüz katılmamış daha geniş bir FTX müşteri kitlesinden geri bildirim almak olduğunu söyledi.

Mevcut Tasfiye Planı ve Alacaklı Tercihleri

FTX’in Mayıs ayındaki tasfiye planı, FTX’in iflas başvurusunda bulunduğu Kasım 2022’deki varlık değerlerine göre hesaplanmış olup, $50,000 altında alacağı olan alacaklıların %98’ine %118 geri ödeme yapılmasını öngörmüştü. Bu durum bazı alacaklıları kızdırdı. Bununla birlikte, birçok alacaklı, FTX’in çöküşünden sonra toplam piyasa kapitalizasyonunun %165 artması nedeniyle ödemelerin kripto para biriminde yapılmasını talep ediyor.

Bu Dikkatinizi Çekebilir: Blockchain ve Web3 Ekosisteminde Yeni Bir Adım: Ava Protokolü, Openstory’yi Satın Aldı

Örneğin, Bitcoin, FTX’in iflas açıklaması sırasında $16,900 değerindeydi, ancak o zamandan bu yana %265 artarak $61,770’a yükseldi. Buna rağmen, FTX avukatları iflas düzenlemelerinin taleplerin Chapter 11 başvurusu sırasında değerlendirilmesini zorunlu kıldığını ve bu nedenle planlanan nakit geri ödeme takvimine uyulması gerektiğini vurguladılar. Ayrıca, nakit geri ödeme takviminin daha basit olacağını ve alacaklılar için sermaye kazancı vergisi sonuçlarını önleyeceğini belirttiler.

Uygulama ve Gelecek Etkileri

Yargıç Dorsey, öneriyi kabul edip etmeyeceğine 7 Ekim’de karar verecek, alacaklılar ise 16 Ağustos’a kadar bu konuda oy kullanabilecekler. İflasını ilan ettiğinden beri, FTX $11.4 milyar nakit topladı; Dietderich, FTX’in Chapter 11 planı yürürlüğe girerse bu miktarın 31 Ekim’e kadar $12.6 milyara çıkmasını bekliyor.

Bir zamanlar dünya çapında en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX, ticaret şirketi Alameda Research’ün milyonlarca kullanıcıdan yaklaşık $8 milyar çalması nedeniyle Kasım 2022’de bir likidite krizi yaratmıştı. FTX’in mevcut CEO’su John Ray, iflas sürecini yürütmeye devam ediyor. Eski CEO Sam Bankman-Fried, Kasım 2023’te birçok dolandırıcılık ve kara para aklama suçlamasından suçlu bulunduktan sonra 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir