Kriptolar:
30481
Bitcoin:
$57.517
% 4.38
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.17
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 4.06
Korku & Açgözlülük:
50 / 100
Bitcoin:
$ 57.517
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.20 T

FTX, 24 Milyar Dolarlık Vergi Borcunu 200 Milyon Dolara İndirmek İçin Mücadele Ediyor

FTX, iflas sürecinde Amerika Birleşik Devletleri Gelir İdaresi’ne (IRS) olan vergi borcunu azaltmak için yoğun çaba sarf ediyor. Şirket, IRS’nin iddia ettiği 24 milyar dolarlık vergi borcu yerine yalnızca 200 milyon dolarlık öncelikli ve 685 milyon dolarlık ikincil vergi talebi ödemeyi planlıyor.

Sam Bankman-Fried tarafından kurulan ve iflas eden kripto borsası FTX’in yasal adı olan FTX Trading Ltd, bu borç azaltma girişimiyle uzun süredir devam eden mali krizine çözüm arıyor. 3 Haziran’da yapılan yasal başvuruda, FTX Borçluları, IRS’nin hesaplamalarına Sam Bankman-Fried’in uygunsuz fonlarını ve diğer yanlış vergi yükümlülüklerini dahil ettiğini savundu.

FTX Borçluları, Bankman-Fried’in müşteri fonlarını kötüye kullanmasından doğan vergi yükümlülüklerinin şirket tarafından ödenmemesi gerektiğini iddia ediyor. Ayrıca, Bankman-Fried ve diğer eski yöneticilere ödenen tazminatlarla ilgili vergi yükümlülükleri için yeterli kanıt bulunmadığını belirtiyorlar.

IRS, FTX’in bu iddialarına katılmıyor ve herhangi bir anlaşma sağlanamazsa büyük vergi yükümlülüklerini talep etmeyi sürdürecek. Davanın son itiraz tarihi 17 Haziran, duruşma tarihi ise 25 Haziran 2024 olarak belirlendi.

İlginizi Çekebilir: FTX İflas Ettiğini Duyurdu

Başlangıçta IRS, FTX’in 44 milyar dolar vergi borcu olduğunu ileri sürmüş, ancak daha sonra bu rakamı 24 milyar dolara düşürmüştü. FTX, IRS’nin yüksek vergi taleplerinin müşterilerin paralarını geri almalarını geciktireceğini öne sürüyor.

Öncelikli vergi talepleri, diğer borçlardan önce ödenmesi gereken yükümlülüklerdir. İkincil talepler ise yalnızca daha yüksek öncelikli yükümlülükler yerine getirildikten sonra ödenebilir.

FTX ve IRS arasındaki bu anlaşmazlık, kripto para piyasasında büyük yankı uyandırarak yatırımcıların ve sektör oyuncularının dikkatini çekiyor. FTX, iflas sürecinde IRS’nin 24 milyar dolarlık vergi borcunu kabul etmeyip, 885 milyon dolar ödemek istiyor. Şirket, bu borçlara kurucusu Bankman-Fried’in uygunsuz fon kullanımının dahil edilmemesi gerektiğini savunuyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

FTX, 24 Milyar Dolarlık Vergi Borcunu 200 Milyon Dolara İndirmek İçin Mücadele Ediyor” te bir düşünce

  1. Pingback: Bitcoin ve Kripto Paralarda Son Durum! – 5 Haziran - Coin Mühendisi

  2. Pingback: ABD Bitcoin ETF'leri, $886.6 Milyon ile En İyi İkinci Net Giriş Gününü Gördü

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir