Kriptolar:
30481
Bitcoin:
$60.277
% 2.64
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.17
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 4.06
Korku & Açgözlülük:
50 / 100
Bitcoin:
$ 60.277
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Fransa’da Seçimlerin İlk Turunda Marine Le Pen’in Partisi Önde Gidiyor, MiCA Açıklamaları Geldi

Avrupa Birliği'nden Önemli Soruşturma Kararı

İçişleri Bakanlığı verilerine göre, Fransa’da Pazar günü yapılan sürpriz genel seçimlerin ilk turunda Marine Le Pen’in aşırı sağcı Ulusal Ralli (RN) partisi galip geldi. Marine Le Pen’in babası Jean-Marie Le Pen tarafından kurulan RN, kayıtlı oyların yaklaşık %19’unu elde etti. Muhalefetteki Sol Birlik %18,19 ile ikinci olurken, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Rönesans partisinin de yer aldığı Ensemble %13,02 ile onu takip etti.

Son tur oylama 7 Temmuz’da yapılacak.

Bu sonuçlar, RN’nin Avrupa Parlamentosu seçimlerinde elde ettiği önceki zaferi yansıtıyor ve bu da Macron’un bu seçimi kısa süre içinde iptal etme kararı almasına yol açtı. Macron sonuca rağmen istifa etmeyi planlamadığını açıkladı. Ancak partisinin 289 sandalyelik çoğunluğu elde edememesi halinde yasanın geçirilmesi daha zorlu hale gelebilir.

Kripto İnovasyon Konseyi’nin AB politika lideri Mark Foster, seçimin etkisine dikkat çekerek şunları söyledi: “Gelecek hafta ne olacağını söylemek zor, ancak açık olan şu ki Macron’un kumarı bu aşamada geri tepmiş gibi görünüyor. RN’nin yasama seçimlerinde Avrupa seçimlerinde olduğu kadar başarılı olamayacağını umuyordum ama aslında daha yüksek bir puan aldılar. Öyle görünüyor ki yeni parlamento çok daha fazla aşırı sol ve aşırı sağ birliğe sahip olacak ve bu da iç politikanın geliştirilmesini sağlayacak (bunlar dahil). Kripto/dijital varlıklar konusunda) belirsiz ve zor, aynı zamanda başkanın uluslararası ve Avrupa sahnelerindeki yetkisini sınırlandırıyor.”

Şu anda Jordan Bardella tarafından yönetilen ve parlamento partisine Marine Le Pen başkanlık eden RN, Avrupa Birliği’ne sağlanan finansmanı kesmeyi, göçü azaltmayı, doğuştan gelen vatandaşlığı ortadan kaldırmayı ve yabancı suçluları sınır dışı etmeyi amaçlıyor. Parti, yabancı düşmanlığını ve Yahudi karşıtlığını teşvik etmekle suçlanıyor.

Seçimin ilk turunda yerel kayıtlı oyların en az %12,5’ini alamayan adaylar eleniyor. İkinci turda her seçim bölgesinde kalan adaylar yer alacak.

Fransa kripto sektöründe önemli ilerlemeler kaydetti. Geçtiğimiz yıl ülkede 74 kripto şirketi kayıt altına alındı ​​ve bu sayının 100’e çıkarılması bekleniyor. Düzenleyiciler aktif olarak daha fazla kripto işletmesini çekmeye çalışıyor.

Avrupa Birliği’nin stabilcoin’lere yönelik önlemleri içeren Kripto Varlık Piyasaları (MiCA) mevzuatı geçen yıl kabul edildi. Stablecoin kuralları halihazırda yürürlüğe girmiş olsa da mevzuatın geri kalanının yıl sonuna kadar uygulanması bekleniyor. Fransa’nın kripto sektörü için önceden var olan kurallarının, MiCA’nın uygulanmasında kendisine avantaj sağlaması bekleniyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir