Kriptolar:
32057
Bitcoin:
$69.564
% 3.15
BTC Dominasyonu:
%59.4
% 0.77
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 4.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 69.564
BTC Dominasyonu:
% 59.4
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Finansal İstikrar Kurulu, Kripto Varlıklara Yönelik Rapor Hazırlayacak

Kripto para birimleri, hem bireysel hem de kurumsal düzeyde ilgi çekmeye devam ediyor. Durum böyle olunca, devletler düzeyinde de bu ilgi göz ardı edilmiyor. Finansal İstikrar Kurulu, kısa süre önce yaptığı bir çağrıda kripto para birimleri için yeni küresel kurallara vurgu yaptı. Bu kapsamda Finansal İstikrar Kurulu (FSB), ekim ayında G20 Maliye Bakanlarına ve Merkez Bankası Başkanlarına sabit paralar ve diğer kripto varlıklara yönelik düzenleyici ve denetleyici yaklaşımlar hakkında bir rapor sunacak.

Finansal İstikrar Kurulu’ndan Kripto Varlıklara Yönelik Rapor Geliyor

Kripto para birimleri, son yaşanan piyasa düşüşünden sonra finansal istikrar için risk kanıtı olarak gösteriliyor. Burada bir piyasa oyuncusunun başarısızlığının riskleri hızla ekosistemin diğer paydaşlarına yansıyacağı söyleniyor. Finansal İstikrar Kurulu (FSB) da yaptığı son açıklamada Terra çöküşüne dikkat çekti ve birçok finans otoritesinin gündemi olan stablecoin’lere odaklandı.

FSB’nin raporunda dikkat çeken cümlelerden bazıları şöyle:

“Kripto varlıklar ve piyasalar, hem yerel hem de uluslararası düzeyde oluşturdukları risklerle orantılı olarak etkin düzenlemeye ve gözetime tabi olmalıdır. Kripto varlık hizmet sağlayıcıları her zaman faaliyet gösterdikleri yargı alanlarındaki mevcut yasal yükümlülüklere uyumu sağlamalıdır. Sabit paralar, yaygın olarak kullanılan bir ödeme aracı olarak kabul edileceklerse veya başka bir şekilde finansal sistemde önemli bir rol oynayacaklarsa, sağlam düzenlemeler ve ilgili makamların denetimi ile ele geçirilmelidir”

FSB tarafından yapılan açıklama aslında üst düzey finans yetkilileri ve komitelerinden gelen birkaç yorumla da uyumlu. 5 Temmuz’da İngiltere Merkez Bankası Mali Politika Komitesi, kripto varlıklarının bir gün daha geniş finansal sistem için risk oluşturabileceği konusunda uyarıda bulunmuştu ve bunun, yapılacak bir düzenlemeyle önlenebileceğini söylemişti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir