Fidelity Makro Stratejisti, Bitcoin (BTC)’in 40.000 dolarla büyük bir savunma hattı oluşturduğunu söyledi. Ne anlama geldiğini coinmuhendisi.com’da ele almaya çalışıyoruz.
Bitcoin için yeni destek hattı
Finans devi Fidelity’de makro stratejist olan Jurrien Timmer, Bitcoin’in önceden inanıldığından %33 daha yüksek yeni bir destek seviyesi bulmuş olabileceğini söylüyor. Timmer, “uyku akışı” (dormancy flow) adı verilen az bilinen bir metriğin, Bitcoin’in dibini 40.000 dolarda sabitlemenin anahtarı olabileceğini söylüyor. Stratejist konu hakkında şöyle konuştu:
Birkaç gün önce, S-eğrisi modelimden yükselen içsel değere dayanarak, 40k’nın Bitcoin için yeni 30k olabileceğini açıkladım. Az önce bunu daha da ileri götüren bir göstergeyle karşılaştım: Uyuşukluk akışı. Geçmiş diplerde görülen aşırı satım seviyelerine ulaştı.
Timmer, Bitcoin’in 2011 başlangıcından bu yana, BTC fiyatının talep S-eğrisi içinde değiştiği verileri izleyen bir grafik sağlıyor. Analitik firması Glassnode‘un “uyku akışı” terimi ve bunun kripto para işlemleri arasında geçen süreyi nasıl etkilediğiyle ilgili olarak Timmer, şunları söylüyor: “Bana göre bu, geçen yıl 30k’nın olduğu gibi 40k’nin kumda önemli bir çizgi olabileceğinin bir başka kanıtı.”
Tweet dizisi, Timmer’ın Federal Rezerv politikaları ve artan enflasyon ışığında Bitcoin’in 40.000 dolardan fazla satılmış gibi göründüğünü söylediği önceki bir gönderiyi takip ediyor. Timmer, “40 bin dolar yeni 30 bin dolar mı? Fed‘in enflasyon konusundaki şahin duruşunun geniş bir etkisi oldu. Likidite odaklı momentum baskı altındayken, kriptonun düzelttiği tam bir şok değil” diyor. Stratejist, Bitcoin’in tıpkı altın gibi bir değer deposu varlığı olarak kaldığına inandığını söyleyerek şu sonuca varıyor. “Bitcoin’i diğer daha geleneksel değer deposu olan altınla karşılaştırmayı seviyorum. Burada BTC/altın oranının geçen yıldan itibaren kırılma bölgesine geri döndüğünü görüyoruz. Teknik olarak oran orta derecede aşırı satıldı.”
Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.