Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.085
% 0.90
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.085
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Filecoin(FIL) Nedir ?

Filecoin

Filecoin (FIL), depolama hizmetleri için bir pazar yeri oluşturmak üzere blockchain teknolojisini kullanan merkezi olmayan bir depolama ağıdır.
Filecoin Platform, kullanıcıların merkezi bir bulut depolama sağlayıcısına güvenmeden verileri güvenli, merkezi olmayan ve verimli bir şekilde depolamasına ve almasına olanak tanır.

Filecoin Arkasındaki Ekip

Filecoin Foundation ve Filecoin Foundation for the Decentralized Web (FFDW), Filecoin’un genel yönetiminden sorumlu olan ve açık kaynak yazılım gelişimini denetleyerek insanlığın önemli bilgilerini koruma misyonuna sahip bir grup organizasyondur. Takım, merkezi olmayan web, blok zinciri teknolojisi ve küresel politika gibi konularda uzmanlardan oluşmaktadır.

Panelde, Rainey Reitman merkezi olmayan web projelerine odaklanarak kullanıcıların güvenilmez teknoloji şirketlerinden kaçınmalarını desteklemekte, Joe Lubin ise merkezi olmayan protokollerle birlikte çalışarak daha merkezi olmayan bir internet ve dünya çapında ağ oluşturma hedefini paylaşmaktadır.

Sheila Warren, blok zinciri ve dağıtılmış defter teknolojisinin küresel düzeyde nasıl etki edebileceğini vurgulamış, Danny O’Brien merkezi olmayan webin küresel düzeyde çeşitliliği destekleyebileceğini belirtmiş ve Kristin Smith ABD’deki blok zinciri politikasının belirsizliklerini ele almıştır.

Yatırımcılar Ve Ortaklar

Filecoin, Protocol Labs şirketi tarafından yaratılmıştır ve bu projenin arkasındaki diğer teknolojiler arasında IPFS, libp2p, IPLD, Multiformats ve Testground bulunmaktadır. 2017 yılında gerçekleşen ilk token arzı (ICO) sırasında, her bir FIL tokeninin fiyatı 1,30$ olarak belirlenmiştir. Filecoin ICO, o dönemde tarihin en büyük token satışlarından biri olmuş ve 257 milyon dolar toplamıştır. Protocol Labs, bu süreçte ilk bir saat içinde 186 milyon dolarlık fon elde etmiştir.

Ancak, ICO yalnızca ABD yönetmeliklerinde tanımlandığı şekilde akredite yatırımcılara açıktı. Protocol Labs, FIL tokenlerini SAFT (Gelecek Tokenler için Basit Anlaşma) kullanarak yatırımcılara satmıştır. Yatırımcılar, tokenlerini yatırmayı seçmemişlerse, Filecoin ağının başlangıç bloğunda tokenlerini almışlardır. Yatırılan tokenler, ne kadar süre boyunca kilitlenirse, ilk satın almada indirim kazanmışlardır.

Toplam FIL arzının %30’u genesis bloğunda oluşturulup dağıtılmış, %15’i projenin büyümesini desteklemek üzere geliştirme ekibine, %10’u ICO ile yatırımcılara gitmiştir. Geriye kalan %5, Filecoin Foundation için ayrılmıştır. Arzın %70’i önümüzdeki 16 yıl içinde blok ödülleri olarak düğümlere dağıtılacaktır.

Proje Fikri Ve İşleyişi

Veri Çeşitliliğini Destekleyen Filecoin Uygulamaları Platformu, Filecoin’in eşler arası dağıtılmış depolama altyapısını geniş bir kullanıcı kitlesi için erişilebilir kılma amacını taşıyan bir projedir. Platform, NFT depolamadan metaverse/oyun varlıkları depolamaya, Web2 veri kümelerini arşivlemeye kadar farklı kullanım durumlarını destekler. Web3 uygulama entegrasyonları, merkezi olmayan depolama projelerine destek, eğitim ve kaynaklar ile topluluk katılımı sağlayarak, Filecoin’in avantajlarını vurgular ve kullanıcıları bu güçlü depolama çözümüne çekmeyi hedefler.

Yol Haritası Ve Ekosistem

Filecoin Virtual Machine (FVM) projesi, üç ana kilometre taşında yoğunlaşan bir yol haritasına sahiptir. Proje, ilk aşamada FVM’nin başlatılması ve yerleşik aktörlerin FVM üzerinde çalışmasına izin verilmesiyle başlamıştır. Ardından, Ethereum sanal makinesi (EVM) uyumlu akıllı sözleşmelerin FVM’ye konuşlandırılması ve geliştiricilere kendi yerel aktörlerini oluşturma imkanı sağlanmıştır. Üçüncü kilometre taşı, FVM’de programlanabilirliği artırmaya yönelik çalışmaları içermektedir.

Filecoin ekosistem

Bu aşamaların tamamlanmasıyla birlikte, FVM destekli Lotus ana ağ kanaryaları başlatılmış ve FVM düğümü, Filecoin Mainnet’i senkronize etme yeteneği kazanmıştır. Ayrıca, FVM’nin programlanabilirliğini vurgulayan bir dizi test ve güncelleme yapılmıştır. Bu kapsamlı yol haritası, Filecoin ekosistemine FVM’nin entegrasyonunu ve gelişimini aşamalı olarak sunmaktadır.

Filecoin(FIL) Piyasa Verileri

  • FIL’in maksimum 2.000.000.000 FIL dolaşım kaynağı vardır
  • FIL’in 472,83 M FIL dolaşımdaki arzı bulunmaktadır.

Filecoin(FIL) Nereden Alınır?

File Coin(FIL), Binance , Coinbase, Kraken  borsada işlem görmektedir. Borsalara indirimli kayıt olmak için BURAYA tıklayarak referans linklerine ulaşabilirsiniz.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için BURAYA tıklayarak bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version