Kriptolar:
30392
Bitcoin:
$60.844
% 2.12
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.29 T
% 3.64
Korku & Açgözlülük:
30 / 100
Bitcoin:
$ 60.844
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.29 T

Fed ve Enflasyon Açıklamaları Öncesi Bitcoin Sert Düşüş Yaşadı

bitcoin

Dün akşam saatlerinde 70 bin doları aşan Bitcoin, beklenen yükselişi sürdüremedi ve sert bir düşüşle 68 bin doların altına indi. Kripto paranın bu aşağı yönlü hareketi, özellikle cuma günü açıklanan tarım dışı istihdam verilerinin ardından başladı.

Bitcoin, dün akşam 70 bin doların üzerine çıktıysa da bu seviyede tutunmayı başaramadı ve bu sabah itibarıyla 68 bin doların altına geriledi. Geçen hafta da, ABD’de açıklanan tarım dışı istihdam verileri öncesinde 72 bin dolara çıkan ancak verilerin açıklanmasının ardından 68 bine düşen BTC, dünkü yükseliş denemesinde de başarısız oldu.

Enflasyon Bitcoin’in Geleceğini Belirleyecek mi?

Bitcoin fiyatının geleceği açısından yarın oldukça kritik. Fed’in faiz kararı açıklanacak olsa da, piyasalar faiz indirimi beklemiyor. Asıl önemli olan enflasyon oranı olacak. Beklentiler, yıllık enflasyonun %3.3 seviyesinde olması yönünde, ancak bu rakamın yukarı yönlü gelmesi durumunda Bitcoin fiyatındaki düşüş derinleşebilir.

Öte yandan, enflasyon beklenenden düşük gelirse ve Fed Başkanı Powell olumlu bir konuşma yaparsa, Bitcoin bu kez kritik seviyelerin üzerine çıkabilir.

Bir Kripto Para Platformu Daha Hacklendi!

Spot ETF’lerde Ralli Sona Erdi

Bitcoin’deki düşüş, spot ETF piyasasını da etkiledi. ABD’deki Bitcoin spot ETF’leri, dünkü işlem gününü 65 milyon dolar ekside kapattı ve 19 günlük pozitif ralli sona erdi.

Morgan Stanley CEO’su Ted Pick, Fed’in faizleri yüksek tutmasının iş dünyası için olumlu olduğunu belirtti. ABD’de faizler şu anda son 23 yılın en yüksek seviyesi olan %5.25-%5.50 seviyesinde bulunuyor ve ilk faiz indiriminin en erken eylül ayında bekleniyor.

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir