Kriptolar:
32355
Bitcoin:
$98.711
% 0.77
BTC Dominasyonu:
%59.8
% 0.27
Piyasa Değeri:
$3.25 T
% 4.66
Korku & Açgözlülük:
82 / 100
Bitcoin:
$ 98.711
BTC Dominasyonu:
% 59.8
Piyasa Değeri:
$3.25 T

Fed kararı öncesinde altın ve bakır dar aralıklarda işlem gördü

Altın ve bakır, Fed’in büyük bir faiz artırımına gideceği beklentisinin doları yükseltmesi ve metal piyasaları üzerinde baskı oluşturmasıyla Çarşamba günü dar bir aralıkta kaldı.

Fed’in bugün, iki günlük toplantısını tamamladığında faiz oranlarını en az 75 baz puan artırması bekleniyor ve yatırımcılar, beklenenden daha yüksek ABD enflasyon verilerinin ardından 100 baz puanlık bir artış olasılığını da fiyatlıyor.

Fed’in bu yılki beşinci artırımı olacak olan artırımın, sermayeyi metal piyasalarından uzaklaştırıp dolara çekmesi bekleniyor – bu eğilim külçe fiyatlarını, Rusya-Ukrayna çatışmasının başlangıcında ulaşılan zirvelerin oldukça altına çekti.

Bu durum aynı zamanda altının güvenli liman olma özelliğini kaybetmesine neden oldu ve sarı metal bu yıl geleneksel risk odaklı piyasalarla birlikte düştü. Hisse senedi piyasaları da Fed’i beklerken Salı günü zayıfladı.

Spot altın %0,1 artışla 1.666,04 dolara yükselirken altın vadeli işlemleri %0,2 artarak 1.674,0 dolara ulaştı. Her iki enstrüman da Salı günü sırasıyla %0,6 ve %0,3 düşüş yaşarken son dört seansta yaklaşık %2 değer kaybetti.

Altın bu hafta başında 1.700 dolar seviyesinin altına indi ve toparlanmasını sağlayacak pek bir gelişme beklenmiyor. Piyasalar enflasyon ve faiz beklentilerine ilişkin her yorumu izliyor olacak.

Diğer değerli metaller de yaşanan son kayıpları telafi etti ancak son zamanların en düşük seviyelerine yakın kaldı. Gümüş vadeli işlemleri %0,5 yükselirken platin yatay seyretti.

Endüstriyel metaller arasında bakır fiyatları %0,1 artışla 3,50 dolara yükseldi.

Ancak kırmızı metal, dünyanın en büyük bakır madeni olan Şili Escondida’daki grevden dolayı arzın daralacağı beklentisiyle geçtiğimiz ay altına göre daha iyi bir performans gösterdi.

Bakır piyasaları hâlâ, bu yıl talebi büyük ölçüde etkileyen ve dünya genelinde yavaşlayan endüstriyel faaliyetlerle mücadele etmek zorunda.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir