Kriptolar:
30445
Bitcoin:
$63.413
% 4.34
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.29 T
% 1.42
Korku & Açgözlülük:
47 / 100
Bitcoin:
$ 63.413
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.29 T

FED Başkanı Williams Enflasyonun Yavaşlayacağını Öngörüyor

FED

New York FED Başkanı John Williams, kısa süre önce yaptığı bir açıklamada mevcut ekonomik duruma ilişkin görüşlerini dile getirdi. Enflasyonun hala bir miktar yüksek olduğunu kabul etti, ancak bu yıl içinde sakinleşeceğini düşündüğünü ifade etti.

Williams, para politikasının kısıtlayıcı olduğuna dair çok sayıda veri bulunduğunu ve son zamanlarda enflasyonu düşürme konusunda ilerleme kaydedilmediğini belirtti. Bununla birlikte, FED para politikasına ilişkin bilinçli kararlar almak için tüm verileri izlemeye devam edeceğini vurguladı.

Ona göre, para politikası hala ekonomik büyüme üzerinde kısıtlamalar getiriyor. Yine de, FED’in görevlerine yönelik risklerin daha iyi bir dengeye doğru kaydığına inanıyor. Ayrıca, FED’in politikasının enflasyonu %2 hedefine geri getirmek için iyi bir konumda olduğuna güvendiğini söyledi.

İlginizi Çekebilir: FED’in Bej Kitap Raporu: Ekonomik Büyüme ve Belirsizlikler

Williams, enflasyonun hala bir miktar yüksek olduğunu kabul etmekle birlikte, 2024 yılının ikinci yarısında ılımlı bir seyir izleyeceğini öngördü. Ayrıca, ücret artışlarının %2’lik enflasyon hedefine göre hala çok yüksek olduğunu belirtti.

Olumlu bir not olarak, Williams, enflasyon beklentilerinin istikrarlı olduğunu ve ekonominin daha iyi bir dengeye doğru ilerlediğini söyledi. Bu yıl ekonominin %2-%2.5 oranında büyümesini ve işsizliğin yıl sonunda %4 seviyesinde olmasını bekliyor. Enflasyonun da bu yıl %2.5 olacağını ve gelecek yıl %2’ye yaklaşacağını tahmin ediyor.

Williams, para politikasının mevcut durumundan memnun olduğunu ifade ederek, FED’in istediği şekilde işlediğinin açık olduğunu belirtti. Para politikası konusunda harekete geçmek için bir aciliyet hissetmediğini, ancak bir noktada faiz oranlarının düşmesi gerekeceğini söyledi.

FED’in faiz oranlarını düşürmek için enflasyonun tam olarak %2’de olması gerekmediğini açıkladı. Williams, faiz artışlarının temel tahminin bir parçası olmadığını ve 2026 yılı başlarında enflasyonun %2’ye ulaşacağını öngörüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

FED Başkanı Williams Enflasyonun Yavaşlayacağını Öngörüyor” te bir düşünce

  1. Pingback: Bitcoin 68 Bin Doları Aşarken Enflasyon Verileri Yakından İzleniyor - Coin Mühendisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir