Kriptolar:
30320
Bitcoin:
$64.796
% 0.30
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.56
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 0.82
Korku & Açgözlülük:
64 / 100
Bitcoin:
$ 64.796
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Farcaster Kendi Kripto Parasını Çıkarmaya Hazırlanıyor

Merkeziyetsiz sosyal ağ platformu Farcaster, kendi kripto parasını piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Web3 dünyasında kullanıcılarına verileri üzerinde tam kontrol imkanı sunarak öne çıkan Farcaster, bu adımıyla platformda daha fazla etkileşim ve kullanıcı katılımı sağlamayı hedefliyor.

Meta ve X gibi merkezi platformların aksine, Farcaster kullanıcı verilerinin mülkiyetini doğrudan kullanıcılara veriyor. Bu da platformu Web3 ethosuna uygun hale getiriyor ve kullanıcıların verileri üzerinde daha fazla söz sahibi olmalarını sağlıyor.

Geçtiğimiz ay Farcaster, 150 milyon dolarlık yatırım aldığını duyurdu. Bu yatırım, Paradigm liderliğinde a16z crypto, Haun ve USV gibi önemli yatırımcıların katılımıyla gerçekleşti. Yatırım sonrasında şirketin değerlemesi 1 milyar dolara ulaştı ve bu, Web3 sosyal medyada bugüne kadar yapılan en büyük yatırım olarak kaydedildi.

İlginizi çekebilir: Ether Fiyat Düşüşü Ortasında Uzun Vadeli Yatırımcılar Tarafından Yoğun İlgi Görüyor

Farcaster, Ethereum tabanlı merkeziyetsiz bir protokol. Bu sayede geliştiricilere akıllı sözleşmeleri kullanarak yeni sosyal medya uygulamaları oluşturma imkanı sunuyor. Platformda kullanıcılar “cast” adı verilen paylaşımlar yapabiliyor ve verilerini zincir üzerinde saklamak için yıllık 5 dolar ödüyorlar.

Yaklaşan token lansmanı ile Farcaster, platformun kullanıcı tabanını genişletmeyi ve daha fazla etkileşim sağlamayı hedefliyor. Token, kullanıcıların platformda daha aktif rol almasına ve çeşitli teşvik mekanizmalarıyla platformun ekosistemine katkıda bulunmasına imkan tanıyacak. Yatırımcılar, token lansmanının Farcaster’ın büyümesini hızlandıracağına inanıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Farcaster Kendi Kripto Parasını Çıkarmaya Hazırlanıyor” te bir düşünce

  1. Pingback: Güney Kore 600 Tokenin Sürekli İncelenmesi İçin Yasa Tasarladı - Coin Mühendisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir