Kriptolar:
30481
Bitcoin:
$58.203
% 3.40
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.17
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 4.06
Korku & Açgözlülük:
50 / 100
Bitcoin:
$ 58.203
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Falcon Labs Radara Takıldı: CFTC Harekete Geçti

CFTC Falcon Labs

Seyşeller’de bulunan bir kripto para birimi aracılık şirketi olan Falcon Labs, Amerika pazarındaki kuralları ihlal ettiği için CFTC tarafından yaptırıma tabi tutuldu.

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki bir federal mahkeme, kayıtlı olmayan kişilerin kripto türevleri ticareti yapabilecekleri platformlara erişimlerinin olmasından Falcon Labs’ın sorumlu tutulmasına karar verdi. Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC), Falcon Labs’ın Ekim 2021’den Mart 2023’e kadar, dijital varlık vadeli işlemleri yapmak isteyen ancak kayıt olmak istemeyen Amerikalı tüketiciler için bir aracı olduğunu keşfetti.

Falcon Labs’ın gerçekten de bu şirketlerin ana hesap sahibi olduğunu görmek kolaydı, bu nedenle işlemleri kolaylaştırmaya devam ettiler. Söz konusu kişiler, herhangi bir kimlik tespiti yapılmaksızın bireysel ve hızlı bir şekilde kapatılan alt hesaplardı.

Falcon Company, müşterilerinin sanal varlık türevlerindeki transferlerinin yardımıyla, bu yasadışı faaliyet nedeniyle yaklaşık 1.179.000 USD net ücret kazanmayı başardı. Bu nedenle CFTC, söz konusu şirketi bu ihlalden dolayı ağır bir şekilde cezalandırmaktadır. Karara göre Falcon Labs, 1.768.512 milyon dolar tutarındaki para cezası ve disgorgement’ı önlemek için bu kayıt dışı faaliyetleri derhal durdurmak zorunda.

Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) İcra Direktörü Ian McGinley, kuruluşun türev piyasalarının bütünlüğünü koruma ve kayıtsız dijital varlık hizmetlerine dahil olan herkesin kovuşturmaya uğramasını sağlama konusundaki kararlı duruşunu vurguladı. Falcon Labs’in mevzuata uyum sistemi ve yanıt sistemi, şirketin sağlık sektöründeki performansı için hayati önem taşımaktadır.

Önleyici bir tedbir olarak Falcon Labs müşteri kimlik yönetimi kontrollerini güçlendirdi. Bu, şirketin düzenlemelere uyma konusundaki kararlılığını gösterse de, şirketi önceki yanlışlarından kaynaklanan herhangi bir yasal yansımadan korumak için yeterli olmayabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir