Kriptolar:
32940
Bitcoin:
$96.153
% 0.94
BTC Dominasyonu:
%57.5
% 0.19
Piyasa Değeri:
$3.28 T
% 1.74
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 96.153
BTC Dominasyonu:
% 57.5
Piyasa Değeri:
$3.28 T

Euro Bölgesi’nde endüstriyel üretim Temmuz ayında geriledi – Eurostat

Yazar – Scott Kanowsky

Investing.com – Avrupa Komisyonu istatistik ajansının (Eurostat) Çarşamba günü açıkladığı yeni verilere göre artan enflasyon ve yaklaşan resesyon korkuları firmaların üretimlerini düşürmelerine sebep olurken Temmuz ayında Euro Bölgesi’nin aylık endüstriyel üretiminde, COVID-19 salgınının ilk aylarından bu yana görülen en büyük düşüş kaydedildi.

Bölgedeki sanayi şirketlerinin üretimi, %2,3 oranında düşüşle Haziran ayındaki %1,1’lik kazancı tersine çevirirken %1,0’lık düşüş yönündeki tahminlerin de altında kaldı. Bu, Nisan 2020’den bu yana görülen en büyük düşüş oldu.

Yıllık bazda sanayi üretimi, %2,4 ile beklenmedik bir oranda geriledi. Ekonomistler bu rakamın %0,4 oranında marjinal bir artış göstermesini bekliyordu.

Fabrikalar özellikle daha az sermaye malı ya da araç veya bina gibi varlıklar üretti; bu varlıkların üretimi %4,2 oranında azaldı. ING analistleri, bu gerilemenin esas olarak İrlanda’daki sanayi üretiminde yaşanan yaklaşık %19’luk düşüşten kaynaklandığını belirtti.

Bisiklet ve televizyon gibi dayanıklı tüketim malları ile şeker ve cam gibi ara malların üretimi de azaldı. Ancak bu düşüşler, enerji ve gıda ve giyim gibi kalemleri içeren dayanıksız tüketim mallarındaki artışlarla kısmen dengelendi.

Ülke bazında bakıldığında ise Euro Bölgesi’nin en büyük dört ekonomisinden üçü olan Almanya, Fransa ve İspanya’da, sanayi üretiminde önemli düşüşler kaydedilirken İtalya ve Hollanda’da ufak artışlar görüldü.

ING analistleri, “Önümüzdeki aylar için görünüm nispeten kasvetli olmaya devam ediyor. Enerji krizi, en çok gaz kullanan üreticiler için Euro Bölgesi genelinde üretim kesintileriyle sonuçlanmaya başladı ve diğer tedarik sorunları azalsa da ortadan kalkmadı.” dedi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir