Kriptolar:
30445
Bitcoin:
$62.881
% 2.04
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.29 T
% 1.42
Korku & Açgözlülük:
47 / 100
Bitcoin:
$ 62.881
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.29 T

E*Trade, Piyasa Manipülasyonu Endişeleri Nedeniyle Roaring Kitty’ye Karşı Önlemler Düşünüyor

GameStop (GME) meme hisse senedi yatırımcısı Keith Gill, çevrimiçi olarak “Roaring Kitty” olarak bilinir. E*Trade, olası piyasa manipülasyonu konusunda endişelenerek Gill’i platformdan çıkarma seçeneklerini değerlendiriyor.

E*Trade’in Endişeleri ve Olası Eylemler

Gill, geçtiğimiz ay aniden X’e geri dönmeden önce E*Trade’de birçok GME opsiyonu satın aldı ve bu da GameStop hisselerinin hızla yükselmesine neden oldu. Bu opsiyonlardan bazıları o hafta sona erdi ve muhtemelen Gill için kâr sağladı. Wall Street Journal, 3 Haziran’da konuya aşina olan kişilere atıfta bulundu.

Kaynaklara göre, şirket ve sahibi Morgan Stanley, Gill’in etkisini GME’yi kişisel kazanç için şişirmek amacıyla kullanabileceğinden endişe duyuyor ve X ve Reddit’teki son yorumlarının manipülasyon olarak değerlendirilip değerlendirilmeyeceğini tartışıyor.

Ayrıca, Gill’i platformdan çıkarmanın, diğer kullanıcıların Gill’i desteklemek için E*Trade hesaplarını kapatmasına ve olumsuz bir dikkat çekmesine neden olabileceğinden endişe ediyorlar. Journal, henüz bir karar alınmadığını ve şirketlerin hiçbir şey yapmamayı da tercih edebileceğini belirtti.

Gill’in Faaliyetlerinin GME Üzerindeki Etkisi

2021’de meme hisse senedi yükselişi ve GameStop kısa sıkışması üzerinde önemli bir etkisi olduğu belirlenen Gill, üç yıl aradan sonra ilk kez X’e gizemli gönderiler yapmaya başladı ve meme hisse senetlerini ve meme coin’lerini alevlendirdi.

Gill, 2 Haziran’da Reddit’e 181,4 milyon dolar değerinde GME hissesi ve alım opsiyonu tuttuğunu gösteren bir görüntü yükledi ve hisselerin en az 20 dolara ulaşacağına dair bir iddiada bulundu.

Bu İlginizi Çekebilir: Connext, Everclear Olarak Yeniden Markalaşıyor

Gill’in makalesinin ardından Pazar gecesi ticaretinde GME %19’un üzerinde arttı. Google Finance’a göre, 3 Haziran Pazartesi günü %21 artışla 28 dolardan kapandı ve ardından mesai sonrası ticarette %8.5 artışla 30.36 dolara yükseldi.

GME bu yıl %68’in üzerinde ve Gill’in X’e geri dönmesinden bu yana %60’ın üzerinde arttı.

Gill, 3 Haziran’da Reddit’e yeniden gönderi yaparak opsiyonlarında 51.8 milyon dolar ve 5 milyon GME hissesinde 33.6 milyon dolar kazancı olduğunu belirtti.

Düzenleyici İnceleme ve Piyasa Tepkisi

Gill, Massachusetts Mutual Life Insurance ile lisanslı bir brokerdi ve birçok menkul kıymet lisansına sahipti. Journal’a göre, Massachusetts Menkul Kıymetler Bölümü, Gill’in davranışını inceliyor.

Regülatörün faaliyetlerine aşina olanlar, Journal’a Gill’in X gönderileri etrafında Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) da GameStop alım opsiyonu ticaretini incelediğini bildirdi.

Makale, SEC’nin bu tür opsiyon işlemlerinin manipülasyon olarak değerlendirilebileceğini dahili olarak tartıştığını, ancak özellikle Gill’i inceleyip incelemediğinin net olmadığını belirtti.

Bir SEC yetkilisi, potansiyel bir soruşturmanın varlığı veya yokluğu hakkında yorum yapmamayı önerdi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir