Kriptolar:
32042
Bitcoin:
$67.919
% 1.82
BTC Dominasyonu:
%59.2
% 0.20
Piyasa Değeri:
$2.25 T
% 1.89
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 67.919
BTC Dominasyonu:
% 59.2
Piyasa Değeri:
$2.25 T

Ethereum’da (ETH) Arz Şoku Yaşanabilir, İşte Sebepleri

Ethereum (ETH) ATH seviyelerini tekrardan belirlemeyi sürdürürken, arka planda arz şokuna sebep olabilecek birçok şey yaşanıyor. Bazı analistler arz şokunun yaşanmaya başladığını ve bunun varlığın fiyatını etkilediği konusunda hemfikir.

Arz Şoku Piyasayı Nasıl Etkiler?

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Arz şoku, bir ününün arzında fiyatını doğrudan etkileyen, beklenmedik bir biçimde gelişen hızlı bir düşüştür. Arz şokları negatif ve pozitif şeklinde ikiye ayrılır. Negatif arz olduğunda varlığın fiyatı da hızlı bir biçimde artış gösterir. Olumlu arz şokundaysa bir ürünün fiyatında düşüş gözlemlenir.

Ethereum arz şokunun arkasındaki temel sebep, 800.000’den fazla tokenın yakılmasına sebep olan fee-burning mekanizmasının uygulanmasıdır. Eth’ye olan talebin sürekli artış göstermesi ve ihracın giderek yavaşlamasıyla piyasa arz şokuyla karşı karşı karşıya kalmış durumda.

Arz Şokunun Diğer Sebepleri

Fee-burning, mevcut arzın doğrudan etkilenmesine sebep olurken, dolaylı faktörler de Ethereum’un piyasadaki konumunu önemli bir biçimde etkiliyor. Ek faktörler arasında stake sözleşmelerinde yer alan token sayısı, DeFi üzerinde kilitli olan coin’ler ve borsadaki arz akışı yer alıyor.

Şu anda piyasada kullanılamayan ve likit olmayan bir tedarik olan DeFi sözleşmelerinde kilitli 8,2 milyondan fazla Ethereum yer alıyor. Bir bu kadar token da stake sözleşmelerinde kilitli durumda.

Ay başından bugüne borsalardan tasfiye edilen 800.000’den fazla Ether de göz önünde bulundurulduğunda arz şokunun sebepleri çeşitlendirilebiliyor.

Tüm bu faktörlerin bir araya gelmesiyle beraber, Ethereum, mevcut arz açısından zor bir noktaya gelmiş durumda. Şu anda büyük trader’lar için dahi piyasada bol miktarda Eth yer alsa da mevcut hızla gidildiği takdirde likidite sorunları ortaya çıkabilecek gibi görünüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir