Kriptolar:
29700
Bitcoin:
$64.897
% 5.62
BTC Dominasyonu:
%53.9
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.25 T
% 2.35
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.897
BTC Dominasyonu:
% 53.9
Piyasa Değeri:
$2.25 T

Ethereum Yükseliş için Kritik Eşiği Atlatabilecek Mi ?

Ethereum’un geçmiş grafiklerine göz atarak, bugün sizler için en büyük altcoini inceleyeceğiz.

Bitcoin, Spot ETF onayı almasının ardından 48.000$ seviyelerine hızla yükseldi ve ardından ETH de 2.710$ seviyelerine hızlı bir şekilde ilerledi. Ancak, Spot ETF alan şirketlerin  Bitcoin transferleri için Coinbase üzerinden satış yapmaları, piyasadaki geri çekilmeye neden oldu.

Bu düzeltme sonrasında, temel analize odaklandığımızda, 1-3 ay içinde Bitcoin alan yatırımcıların ortalama olarak 38.000$ seviyelerinden alım yaptıklarını gözlemledik. Teknik analize göre, Bitcoin CME grafiğinde yükselen bir kanal formasyonu bulunmakta ve orta kanal bandı 38.000$ civarında konumlanmış durumda.

Şu anda Bitcoin’de kısa vadeli sıkıntılar olmadığı, hatta olumlu bir senaryoya doğru ilerlendiği gözlemlenmekte. Ethereum tarafında ise, bu olumlu momentumun etkisiyle kritik direnç seviyelerini aşabilirse, altcoinlerle birlikte güçlü bir yükseliş ivmesi yakalanabilir.

Ethereum Yükseliş için Kritik Eşiği Atlatabilecek Mi ?

Ethereum grafiğine baktığımızda, ETF onayı sonrasındaki yükselişle yatay kanalın yukarı yönlü kırılarak 2.710$ seviyelerine kadar bir çıkış yaşandı. Bu yükselişin ardından gelen düşüşle birlikte Ethereum tekrar yatay kanalın içine çekilerek kanalın alt bandına temas etti. Alt destek seviyelerinde pozitif tepki ve alım baskısı ile Ethereum yukarı yönlü hareketlendi ve kanalın orta bandını kırmış oldu.

Bu destekleyici bölgeyi sürdüren ETH şu anda kanalın üst bandını, yani 2.375$ seviyesini hedefliyor. Eğer bu seviye kırılırsa, Ethereum’un tekrar 2.710$ ve 3.060$ seviyelerine kadar yükselme potansiyeli bulunabilir. Ancak, farklı bir bakış açısıyla ele alındığında, Ethereum’un kanalın alt bandını yani 2.145$ seviyesini kaybetmesi durumunda 1.960$ seviyelerine kadar bir geri çekilme görebiliriz.

Piyasadaki gelişmeleri ve destek-direnç seviyelerini takip etmek, bu analizi doğrulamak için önemlidir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir