Popüler akıllı sözleşme platformu Ethereum (ETH), bu yılın üçüncü çeyreğinde beklentilerin altında kaldı.
Kripto piyasasının önemli isimlerinden Ethereum, bu yılın üçüncü çeyreğinde ağ gelirini yüzde 86 düşürdü. İkinci çeyrekte 1.96 milyar dolarlık bir ağ geliri elde eden ETH, üçüncü çeyrekte sadece 274 milyon dolarlık bir gelire ulaşabildi. Özellikle gerçekleştirilen Merge yükseltmesi, ETH ağını canlandırmak için yeterli olmadı.
Üçüncü Çeyrek İçin Ethereum Ağ Verileri
Tüm kripto dünyasının merakla beklediği Merge güncellemesi başarılı bir şekilde gerçekleşti. Ancak bu yılın en büyük gelişmesi fiyat anlamında hiçbir etki yaratmadı. ETH fiyatı düşüş trendinden çıkamayarak, beklentilerin altında kaldı.
Bankless’e göre, Ethereum ağını aktif kullanan cüzdan adresleri önceki çeyreğe göre yaklaşık yüzde 3’lük bir artış yaşadı. Bu oran toplam cüzdan adres sayısını yaklaşık 506 bin seviyelerine çıkardı.
Ayrıca üçüncü çeyrekte gözle görülür pozitiflikler de yaşandı. Önemli bir pozitiflik olarak, ETH stake oranları dikkate değer bir biçimde yükseldi. Bankless raporuna göre, stake oranları yaklaşık yüzde 80 artış gösterdi. Bu oran, 14.1 milyon adet ETH‘ye tekabül ediyor.
Ethereum üçüncü çeyrekte ayrıca, L2 ekosistemine ait toplam kilitli varlık (TVL) değerinde de yükseliş yaşadı. Yaklaşık 2.5 milyar dolarlık TVL değeri, 4.3 milyar dolar seviyelerine muazzam bir artış gerçekleştirdi. Bu artış, ikinci çeyreğe göre yaklaşık yüzde 97‘lik bir artış anlamına geliyor.
Tüm bu pozitif gelişmelere rağmen, DeFi TVL oranlarında dikkat çekici bir düşüş yaşandı. Analizlere göre, DeFi TVL’si bu çeyrekte yaklaşık yüzde 50‘nin üzerinde bir geri çekilmeye maruz kaldı.
Ethereum ağı DEX tarafındaki düşüşlere de engel olamadı. DEX hacmi, geçtiğimiz çeyrekte 281 milyar dolar seviyelerine ulaşmıştı. Ancak bu çeyrekte, 192 milyar dolar seviyesine ulaşabildi.
Bu düşüşleri NFT tarafı da yaşadı. Ethereum ağının NFT pazar hacmi, 8.32 milyar dolar seviyelerinden, 2 milyar dolara kadar geriledi.
Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.