Kriptolar:
30443
Bitcoin:
$60.883
% 0.16
BTC Dominasyonu:
%52.9
% 0.03
Piyasa Değeri:
$2.24 T
% 2.03
Korku & Açgözlülük:
47 / 100
Bitcoin:
$ 60.883
BTC Dominasyonu:
% 52.9
Piyasa Değeri:
$2.24 T

Ethereum Spot ETF’leri İlk Beş Ayda 5 Milyar Dolarlık Net Giriş Görebilir: Galaxy Digital

Ethereum ETF İhraççılarına Bu Sabah Son Tarih Olarak Verildi!

Galaxy Digital’ın raporuna göre, büyük miktarda ETH toplam arzının kilitli olması nedeniyle Ethereum, ETF girişlerine karşı Bitcoin’den daha hassas olacak. Galaxy, spot Ethereum ETF’lerinin ilk beş ayda 5 milyar dolarlık net giriş görebileceğini söyledi.

Yeni ürünlere olan talebin, bağımsız yatırım danışmanları ve broker/dağıtıcı platformlarından gelmesi bekleniyor. Raporda, staking ödüllerinin eksikliğinin bu spot ETF’lere olan talebi sınırlayabileceği belirtildi.

Galaxy araştırma, Çarşamba günü yayımladığı raporda, Ether (ETH) spot borsa yatırım fonlarının (ETF’ler) ticarete açıldığında, aylık 1 milyar dolarlık net giriş görebileceğini belirtti.

Analist Charles Yu, “ETH ETF’lerine net girişlerin ilk beş ayda BTC ETF’lerine net girişlerin %20-50’si olmasını bekliyoruz, hedefimiz olarak %30’u belirliyoruz ve bu da aylık 1 milyar dolar net giriş anlamına geliyor,” diye yazdı.

Ether ETF’leri, geçen ay başvuruları onaylayan Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) sonrası ABD’de ticarete açılmaya yakın. Regülatör, bu ürünlerin ticarete açılması için S-1 başvurularını da onaylamalıdır. Spot bitcoin ETF’leri Ocak ayında ABD’de piyasaya sürüldü.

Bitcoin (BTC) spot ETF’lerine benzer şekilde, ether versiyonları için yeni talebin bağımsız yatırım danışmanları veya broker/dağıtıcı platformlarından gelmesi bekleniyor, raporda belirtildi.

Galaxy, staking, köprüler ve akıllı sözleşmelerde kilitli toplam ETH arzı ve merkezi borsalarda tutulan daha düşük miktar nedeniyle Ether’in ETF girişlerine karşı bitcoinden daha fiyat hassas olacağını söyledi.

Galaxy, staking ödüllerinin eksikliğinin spot ether ETF talebini sınırlayabileceği konusunda uyardı.

Grayscale Ethereum Trust (ETHE) kaynaklı çıkışlar da ether ETF girişlerini olumsuz etkileyecek ve Galaxy, bu negatif akışların aylık yaklaşık 319.000 ETH veya 1.1 milyar dolar olacağını tahmin ediyor. Ancak, bu tröstlerde tutulan ether yüzdesinin daha küçük olması nedeniyle, “ETHE ETF dönüşümünün, Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) dönüşümüne göre ETH fiyatı üzerinde nispeten daha küçük bir baskı oluşturacağı” belirtiliyor.

GBTC’nin aksine, ETHE, 3AC ve Genesis gibi iflaslardan kaynaklanan zorunlu satışlarla karşı karşıya değil, bu da ether’in Grayscale tröstlerine bağlı olarak bitcoinden daha az satış baskısı göreceği fikrini destekliyor, raporda eklendi.

Reuters’in Perşembe günü bildirdiğine göre, SEC, spot ether ETF’lerini en erken 4 Temmuz’da onaylayabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir