Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.317
% 0.76
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.317
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Ethereum Niye Durmuyor? Yükselişin Nedenleri!

Ethereum Niye Durmuyor

Ethereum Niye Durmuyor? Son bir ay içerisinde Ethereum etkileyici bir yükseliş sergiledi, %38.5 artarak Nisan 2022’den bu yana görülmeyen 3,100 dolar seviyesini aştı. Bu yükseliş, temel olarak ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) kararına bağlı olarak spot Ether borsa yatırım fonu (ETF) onayı beklentisi etrafında yoğunlaşıyor gibi görünüyor.

Kaldıraç talebindeki artış, Ether vadeli işlemler açık pozisyonunu 10 milyar doların üzerine çıkararak bazı yatırımcılar arasında endişe yaratmış durumda. Ancak, tarihî veriler bu açık pozisyon artışının mutlaka bir sorun işareti olmadığını gösteriyor. 12 Şubat’tan önce, Ether vadeli işlemler açık pozisyonu iki yıldır 8.5 milyar doların altında kalmıştı. Şu anki 10.6 milyar dolarlık seviyeye hızlı bir yükseliş, ETH pozisyonları için kaldıraç talebinde ciddi bir artış olduğunu gösteriyor. Ancak, bu metrik yalnızca alıcılar ve satıcılar arasındaki dengeyi dikkate almıyor.

Spot Ether ETF beklentisinin ötesinde, EigenLayer gibi likidite kazançlı türev uygulamalara önemli bir sermaye akışı gözlemlendi. Bu platform, son 30 gün içinde 1.8 milyar dolardan 8.3 milyar dolara sıçrayan toplam değeri kilitlenmiş (TVL) oldu. Ayrıca, son zamanlardaki başarılı Starknet (STRK) jetonu gibi bazı airdroplar, piyasa değerlerine göre göreceli olarak mütevazı TVL’ye rağmen ETH’nin fiyat performansına yönelik iyimserliği artırdı.

Ayrıca, Ethereum’un türev piyasası kaldıraçlı uzun pozisyonlar için sağlıklı bir talep gösteriyor. Yatırımcı duyarlılığının bir göstergesi olan ETH vadeli işlemler primi, 14 Şubat’tan bu yana yaklaşık %15 civarında seyrediyor, aşırı kaldıraç işaretleri olmadan sağlıklı bir boğa seviyesi işaret ediyor. Bu, 3 Ocak’ta görülen %22’lik yıllık prim ile karşılaştırıldığında, göstergenin fiyat konusunda aşırı iyimser olan tüccarlar nedeniyle daha yüksek bir likidasyon riski sunduğunu gösteriyor. Ethereum Niye Durmuyor? Ekosistemdeki gelişmeler ona olan inancı daha da artırıyor ve bunun doğrultusunda güzel yükselişler görüyoruz!

Dikkatinizi çekebilir: Binance Labs’ten Yeni Yatırım!

Yatırımcı güvenini ve duyarlılığını değerlendirmek için opsiyonlar piyasası önemli bir gösterge sunar. 25% delta eğimi, gelecekteki fiyat hareketleri için beklentileri değerlendirirken, 20 Şubat’tan bu yana nispeten nötr seyrediyor. Bu durum, tüccarların Ethereum’un mevcut 3,000 doların üzerindeki fiyat seviyelerini koruma konusunda bir miktar şüpheci olduğunu göstermektedir.

Özetle, türev metrikler, Ethereum’un aşırı boğa kaldıraç göstergeleri olmadan 14 ayın en yüksek fiyatına ulaşmasıyla sağlıklı bir piyasa ortamı işaret ediyor. İmpresif yükselişe rağmen, opsiyonların dengeli fiyatlaması ve vadeli işlemler piyasasındaki dikkatli duyarlılık, tüccarlar arasında dikkatli bir iyimserliğin hüküm sürdüğünü göstermektedir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version