Kriptolar:
30444
Bitcoin:
$60.845
% 0.23
BTC Dominasyonu:
%53.3
% 0.38
Piyasa Değeri:
$2.25 T
% 0.63
Korku & Açgözlülük:
30 / 100
Bitcoin:
$ 60.845
BTC Dominasyonu:
% 53.3
Piyasa Değeri:
$2.25 T

Ethereum NFT Piyasasında Yatırımcı Sayısı 4.000’in Altına Geriledi

Ethereum NFT Piyasasında Yatırımcı Sayısı 4.000’in Altına Geriledi

Kripto piyasasında bu yıl birçok heyecan verici gelişme yaşanırken, NFT ticaret sektörü geride kalmaya devam ediyor. Özellikle Ethereum üzerinde faaliyet gösteren NFT yatırımcılarının sayısında yaşanan dramatik düşüş, sektördeki olumsuzlukların artmasına sebep oluyor.

Azalan Değerlemeler ve Faaliyetler

NFT piyasasındaki düşüşün başlıca sebepleri arasında değerlemelerin ve hacimlerin azalması yer alıyor. Ünlü komedyen Kevin Hart‘a ait olan bir Bored Ape‘in ödediği fiyatın %83 altında satılması ve orijinal Donald Trump NFT koleksiyonunun işlem hacminin, ceza davasının başlamasından önce düşmesi dikkat çekici olaylar arasında bulunuyor.

Hacimlerin ve Fiyatlarda Ciddi Düşüş

Bazı koleksiyonlar kamuoyunun ilgisini çekmeyi başarsa da, genel eğilim hacimlerin yavaşlaması ve taban fiyatların düşmesi yönünde. Bu yılın en popüler NFT alt kategorisi olan Bitcoin Ordinals bile, genel eğilimden kaçamadı. Bitcoin’deki Runes hareketliliği, memecoin‘leri ilgi odağı haline getirirken, Ordinals ilgisizlikle karşılaştı.

Ethereum NFT’lerindeki Düşüş

Ethereum‘daki NFT piyasa hacimleri Ocak ayından bu yana sürekli olarak düşüş gösterdi. Mayıs ayında hacimler 500 milyon doları bile aşamadı.

Ancak en çarpıcı veri, Haziran 2021’den bu yana ilk kez 4.000’in altına düşen günlük Ethereum NFT yatırımcılarının sayısı oldu. Şubat 2022’de zirve yaparak 80.000’in üzerine çıkan bu sayı, o tarihten bu yana düşüşteydi. Haziran 2023 ile Şubat 2024 arasında kullanıcı sayısı sabit kalırken, sonrasında yeniden düşüş trendine girdi.

Dikkatinizi Çekebilir: MetaMask, ETH İçin Havuz Staking Hizmetini Başlattı

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Ethereum NFT Piyasasında Yatırımcı Sayısı 4.000’in Altına Geriledi” te bir düşünce

  1. Pingback: Bitcoin ve Kripto Paralarda Son Durum! – 13 Haziran - Coin Mühendisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir