Kriptolar:
30445
Bitcoin:
$62.791
% 2.19
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.29 T
% 1.42
Korku & Açgözlülük:
47 / 100
Bitcoin:
$ 62.791
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.29 T

Ethereum Name Service, Katman 2’ye Geçiş Önerisi Sunuyor!

Ethereum Name Service (ENS), büyü yenilikle kullanıcılarının karşısına çıkmaya hazırlanıyor. ENS Labs, ENSv2 adı verilen kapsamlı bir yükseltme önerisi sundu. Bu yükseltme, ENS’nin hizmetlerini Ethereum ana ağından Katman 2 ağına taşıyor. Aynı zamanda daha düşük gaz ücretleri ve daha iyi ölçeklenebilirlik sunmayı hedefliyor.

ENS v2 Neler Getiriyor?

ENS Labs, ENSv2’nin temel işlevleri Ethereum ana ağından Katman 2 ağına taşıyacağını belirtti. Aynı zamanda bunun da gas ücretlerini önemli ölçüde azaltacağını belirtti. Bu sayede, kullanıcılar daha düşük işlem ücretleri ile ENS hizmetlerinden yararlanabilecekler.

ENS Labs henüz belirli bir Katman 2 ağı seçmiş değil. Ancak bu yeni ağ, göç tamamlandıktan sonra kullanıcıların ENS ile etkileşime geçeceği yeni platform olacak.

Hiyerarşik Kayıt Sistemi

ENSv2 yükseltmesi ayrıca, .eth alan adlarının daha etkili yönetimi için yeni bir “hiyerarşik kayıt sistemi” öneriyor. Bu sayede, alt alan adlarının yönetimi ve çözücülerinin yapılandırılması gibi yetenekler sunacak. ENS Labs’ın Baş Geliştiricisi ve Kurucusu Nick Johnson, “ENSv2, .eth adı yönetimine hiyerarşik bir kayıt sistemi getirecek. Ad sahipleri, alt alan adlarını yönetip çözücülerini yapılandırabilecekleri benzersiz bir ad kayıt sistemine erişim sağlayacaklar,” dedi.

Çok Zincirli Birlikte Çalışabilirlik ve EIP4844

ENSv2 yükseltmesi, ENS’nin farklı blok zinciri ekosistemlerinde kullanımını genişleterek çok zincirli birlikte çalışabilirliği artırabilir. Ethereum İyileştirme Önerisi’nin yayınlanmasının, Katman 2 ağına geçişini motive eden bir faktör olduğunu belirtti. ENS Labs Ürün ve Strateji Başkanı Eskender Abebe, “EIP4844’ün yayınlanması, Ethereum tabanlı Katman 2 ağlarını büyük ölçüde daha uygun maliyetli ve ölçeklenebilir hale getirdi, bu da ENS’nin teklifine büyük bir motivasyon sağladı,” dedi.

ENS’nin Önemi ve Geleceği

ENS, öncelikli olarak geleneksel, uzun Ethereum adreslerine daha basit bir alternatif olan .eth ad hizmetini sağlar. Bugüne kadar, ana ağ üzerinde iki milyondan fazla .eth adı kaydedildi. ENSv2’nin getireceği yenilikler, bu hizmeti daha geniş kitlelere ulaştırabilir ve kullanımını artırabilir.

ENS Labs’ın bu önerisi, Ethereum ekosistemindeki diğer projeler için de bir yol gösterici olabilir. Katman 2 çözümleri, blok zinciri teknolojisinin geleceğinde önemli bir rol oynayacak gibi görünüyor. Bu sayede ENSv2, bu geçişin en önemli örneklerinden biri olabilir.

Diğer blog içeriklerimize buradan ulaşabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Ethereum Name Service, Katman 2’ye Geçiş Önerisi Sunuyor!” te bir düşünce

  1. Pingback: Ethereum Balinasından Dev Alım! - Coin Mühendisi

  2. Pingback: Shiba Inu Yatırımcısı, Memecoin Yükselişiyle 2,625 Doları 1.1 Milyon Dolara Çevirdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir