Kriptolar:
30481
Bitcoin:
$59.039
% 2.87
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.17
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 4.06
Korku & Açgözlülük:
50 / 100
Bitcoin:
$ 59.039
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Ethereum Fiyatı ETF Spekülasyonları Arasında İki Ayın En Yüksek Seviyesine Yükseldi

spot Ethereum ETF

20 Mayıs’ta Ethereum fiyatı %18’den fazla artarak iki ayın en yüksek seviyesi olan 3.700 dolara ulaştı. Bu büyük artış, spot Ethereum borsa yatırım fonunun (ETF) kabul edilmesi umutlarıyla tetiklendi. Bloomberg kıdemli analisti Eric Balchunas, onay oranını %25’ten %75’e yükseltti ve yaklaşan siyasi baskının ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) üzerindeki dinamikleri değiştirebileceğini söyledi.

Balchunas, “SEC’nin önceki pozisyonu, ETF başvuru sahiplerine yönelik çok az etkileşim olduğunu ima ediyordu, ancak son hamleler, baskıyı hissediyor olabileceklerini gösteriyor.” yorumunda bulundu. Ayrıca SEC’in NYSE ve Nasdaq gibi borsalardan dosyalarını yeniden düzenlemelerini istemesinin muhtemel olduğunu, ancak düzenleyici kurum tarafından resmi bir bildirim yapılmadığını belirtti.

Analistler SEC Kararını Tartışıyor

Ancak, ETF Enstitüsü eş kurucusu ve ETF Store başkanı Nate Geraci, onay sürecinin zorluğuna vurgu yaptı. Geraci, “SEC, fonun kaydından ayrı olarak borsa kural değişikliklerini tamamlayabilir, bu da VanEck’in Ethereum spot ETF talebinin 23 Mayıs son tarihini aşmasına neden olabilir.” dedi.

Bu erteleme, SEC’nin belgeleri daha fazla incelemesine olanak tanır, PoS (Proof-of-Stake) kripto para birimlerine bağlı riskler göz önüne alındığında. ETF kararına yönelik beklentiler, haftalık ve aylık ETH opsiyon vadelerine yönelik ilgiyi açıkça artırdı.

Opsiyon Piyasası Fiyat Artışına Tepki Verdi

Önde gelen türev borsası Deribit, 24 Mayıs için Ether opsiyon açık pozisyonunu 867 milyon dolar ve 31 Mayıs için ise bu miktarın 3.22 milyar dolar olduğunu kaydetti. CME’nin aylık ETH opsiyon açık pozisyonu 259 milyon dolar, OKX ise 229 milyon dolar seviyesinde.

Deribit’teki trader’lar arasında yükseliş eğilimi, ağırlıklı olarak alım opsiyonlarını tercih eden call-to-put oranında görülebilir. 24 Mayıs’ta Ether fiyatı 3.600 doların üzerinde olursa, sadece 440.000 dolarlık put pozisyonu haklı çıkacak. 3.600 dolara kadar olan alım opsiyonlarının sahipleri alım opsiyonlarını kullanacak ve 397 milyon dolarlık pahalı bir açık pozisyon yaratacak.

Bahisler şimdi 31 Mayıs’taki aylık vade sonuna odaklanmış durumda. Ether fiyatı 3.600 doların üzerinde olursa, put opsiyonlarının %97’si geçersiz hale gelecek ve büyük çoğunluğu alım opsiyonu olacak. Örneğin, Ether fiyatı 4.550 dolara ulaştığında net açık pozisyon, alım opsiyonları lehine 1.92 milyar dolar olacak.

Ayrıca, Ether fiyatının beklenmedik bir şekilde %18 artması, opsiyon trader’larını hazırlıksız bıraktı ve yükseliş stratejileriyle dikkate değer kazançlar elde edilmesine zemin hazırladı. Bu tür kazançların yeniden yatırılması bekleniyor ve bu da Ether fiyatının vade sonrasındaki olumlu trendini destekleyecek.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Ethereum Fiyatı ETF Spekülasyonları Arasında İki Ayın En Yüksek Seviyesine Yükseldi” te bir düşünce

  1. Pingback: Bitcoin ve Kripto Paralarda Son Durum! – 21 Mayıs

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir