Kriptolar:
30369
Bitcoin:
$61.915
% 3.64
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 1.04
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 4.85
Korku & Açgözlülük:
51 / 100
Bitcoin:
$ 61.915
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Ethereum Ekosisteminde Yeni TPS Rekoru: Xai’nin Ani Artışı

Ethereum

Ethereum ekosisteminin birleşik saniye başına işlem (TPS) sayısı, nispeten bilinmeyen bir Ethereum layer 3′te ani bir TPS artışı sayesinde yeni bir tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

L2BEAT verileri, layer-2 ve layer-3 blok zincirlerini içeren Ethereum ölçeklendirme ağlarının 16 Haziran’da birleşik olarak 246.18 TPS kaydettiğini gösteriyor, bu da gün boyunca tahmini 21.2 milyon işlem anlamına geliyor.

Bu işlemlerin %41’inden fazlası, oyun uygulamalarına odaklanan yeni bir Ethereum layer 3 ölçeklendirme çözümü olan Xai’de gerçekleşti. Bu çözüm, Arbitrum One blok zincirinin arkasındaki firma olan Offchain Labs tarafından desteklenmektedir.

10 Haziran’dan önce, Xai’nin TPS değeri günde 1 civarındaydı, ancak o tarihten bu yana neredeyse her gün artarak 16 Haziran’da 101.72 TPS’ye ulaştı.

Base ve Arbitrum, 16 Haziran’da sırasıyla yaklaşık 33 ve 21 TPS ile ilk üçü tamamladı.

İlginizi Çekebilir: Binance, ZKsync (ZK)’yı Listeleyecek!

Dördüncü sırada, Offchain Labs tarafından piyasaya sürülen başka bir oyun odaklı Ethereum layer 3 ölçekleyicisi olan Proof of Play Apex yer aldı.

Ancak, Xai ve Proof of Play Apex’teki toplam kilitli değer (TVL) sırasıyla 1.38 milyon dolar ve 695,000 dolar ile nispeten küçük kalıyor.

Karşılaştırıldığında, en büyük iki Ethereum ölçeklendirme çözümü olan Arbitrum One ve Base, şu anda sırasıyla 18 milyar dolar ve 7.6 milyar doları güvence altına alıyor.

Bazı sektör analistleri, TPS’nin blok zincirlerinin performansını ölçerken abartılı bir metrik olduğuna inanıyor.

“Bu, cüzdanınızdaki banknotları saymak gibi ama bazıları bir dolarlık, bazıları yirmi dolarlık ve bazıları yüz dolarlık olduğunu göz ardı etmek gibi,” dedi Offchain Labs’in kurucularından Steven Goldfeder, bu yılın başlarında Cointelegraph Magazine ile yaptığı bir röportajda.

“Ancak, hala en yaygın metrik çünkü belki de daha iyi bir alternatif yok” diye ekledi Goldfeder.

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Ethereum Ekosisteminde Yeni TPS Rekoru: Xai’nin Ani Artışı” te bir düşünce

  1. Pingback: Ethereum 2.0 Soruşturmasında Büyük Zafer! - Coin Mühendisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir